ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ...η επόμενη μέρα

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ...η επόμενη μέρα

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 | 22:40


Τα αποτελέσματα των exit poll δείχνουν θρίλερ και για την πρωτιά, αλλά και για το σχηματσιμό κυβέρνησης.
Τα αποτελέσματα των exit poll δείχνουν θρίλερ και για την πρωτιά, αλλά και για το σχηματσιμό κυβέρνησης.
Τα αποτελέσματα των exit poll δεν δημιουργούν μόνο ένα απίστευτο θρίλερ για το νικητή των σημερινών εκλογών, αλλά και για το τι μπορεί να γίνει αύριο και συγκεκριμένα για το αν είναι δυνατόν να συγκροτηθεί κυβέρνηση ή η χώρα θα συρθεί εκ νέου για δεύτερη φορά σε ακυβερνησία.
Στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί τελικά πρώτο κόμμα το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνηση είναι πιο πιθανό, καθώς εκτιμάται ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά θα αποδεχτούν την συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή βγαίνουν και οι αριθμοί, αφού η ΝΔ ως πρώτο κόμμα θα λάβει περισσότερους από 130 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ με τα δεδομένα των exit polls θα έχει το λιγότερο 30 βουλευτές και η ΔΗΜΑΡ κάτι λιγότερο από 20 βουλευτές, με το σύνολο τους να προσεγγίζει τους 180 βουλευτές.
Στην αντίθετη περίπτωση τα πράγματα για το σχηματισμό κυβέρνησης δυσκολεύουν εξαιρετικά, με δεδομένη την αρχική στάση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για μονομερή καταγγελία του μνημονίου, πολιτική πρακτική την οποία δεν αποδέχονται τα τρία προαναφερόμενα κόμματα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, επίσης θα εκλέξει σύμφωνα με τα exit polls περισσότερους από 130 βουλευτές. Το ζητούμενο, όμως, είναι πιό άλλο κόμμα θα συμφωνήσει να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή το έχουν αποκλείσει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενδεχομένως να το συζητήσουν, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο το απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε επανερχόμαστε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, εμμέσως πλην σαφώς να απορρίπτει την συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και μένει η ΔΗΜΑΡ, που μάλλον και αυτή απορρίπτει τον ΣΥΡΥΖΑ εάν επιμείνει σε μονομερή καταγγελία του μνημονίου.
24h NewsRoom
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger