ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 | 15:20



Άρχισε σήμερα στη Μόσχα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Τεχεράνη και στις 5+1 μεγάλες δυνάμεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Οι σημερινές συνομιλίες του Ιράν με ΕΕ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, και Γερμανία αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για την επίλυση της κρίσης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση με διπλωματικά μέσα αλλά δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες καθώς όλες οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Ο αρχηγός της ιρανικής αντιπροσωπείας Σαΐντ Τζαλιλί άρχισε τις συνομιλίες με την Κάθριν Αστον, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και απεσταλμένη της ομάδα 5+1 στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

Νωρίτερα, μέλος της ιρανικής αντιπροσωπείας τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις είναι "καταδικασμένες να αποτύχουν" αν οι μεγάλες δυνάμεις δεν αναγνωρίσουν το δικαίωμα του Ιράν στον εμπλουτισμό ουρανίου ενώ ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί, τόνισε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο να δεχτεί μια συμφωνία με οποιοδήποτε τίμημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας, η Τεχεράνη θα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% αν η Δύση της προμηθεύσει καύσιμα.

"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πάντα λέει πως αν οι ευρωπαϊκές χώρες χορηγούν στο Ιράν καύσιμα εμπλουτισμένα κατά 20%, το Ιράν δεν θα εμπλουτίζει ουράνιο σε αυτό το επίπεδο. Ακόμη και σήμερα αν μας παρέχουν εγγυήσεις ότι θα μας προμηθεύουν καύσιμα εμπλουτισμένα κατά 20% για τους αντιδραστήρες μας δεν θα υπάρχει πρόβλημα", επισημαίνει σε μήνυμα του ο Αχμαντινετζάντ.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger