ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα

Αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 | 19:00



1:19 Υπό μερικό έλεγχο, τέθηκε η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, στην Πύλο Μεσσηνίας, καθώς και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Βοιών, του δήμου Μονεμβασιάς. Το σοβαρότερο μέτωπο φωτιάς στην Πελοπόννησο είναι αυτό που εκδηλώθηκε, το πρωί, στο Στεφάνι Κορινθίας, όπου η φωτιά πέρασε από την Κορινθία στην Αργολίδα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καίγοντας δασικές, κυρίως, εκτάσεις στην Προσύμνη Αργολίδας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

13:00 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές της Κερατέας και της Παλαιάς Φώκαιας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τα οχήματά τους προσπαθούν, προσπερνώντας αυτοκίνητα λουόμενων που κατευθύνονται στις γύρω παραλίες, να φτάσουν στο σημείο για να κατασβέσουν τις φωτιές.

12:06 Οι δυνατοί άνεμοι που φθάνουν και τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στην Κερατέα.

10:40 Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν πριν από μισή ώρα, στην Αττική και την Κορινθία.

Η φωτιά στην Αττική εκδηλώθηκε στη θέση Λουμπάρδα, στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου και καίει χαμηλή βλάστηση. Επί τόπου βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ κάνουν ρίψεις νερού από αέρος, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για να ανακόψουντην πορεία της πυρκαγιάς και να μην επεκταθεί.

Η φωτιά στην Κορινθία έχει εκδηλωθεί σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στο χωριό Στεφάνι. Εκεί βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.Σύμφωνα, με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, αλλά στην περιοχή φυσάει πολύ δυνατός άνεμος.


10:13 Νέες αναζωπυρώσεις στην Λαυρεωτική.  Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Κύθνο. Σε ύφεση τα υπόλοιπα μέτωπα.

8:03
Ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για ολοσχερή καταστροφή. Την ίδια ώρα συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των κατοίκων της Λαυρεωτικής. 

 06.15 Με το πρώτο φως της ημέρα ξεκίνησαν τις πτήσεις τα πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις την μάχη με τις φλόγες. Σε πλήρη εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Κερατέα, Κύθνο και Νεάπολη.

3.00
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η μάχη κατά της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας μέχρι και τα Λεγραινά. Οι φωτιές που είχαμε στον Κάλαμο, στο κάτω Σούλι, στο Ντράφι και σε άλλες περιοχές αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό έλεγχο. Το ίδιο και η φωτιά στο Κεφαλόβρυσο της Αχαϊας. Είναι σε εξέλιξη η φωτιά στην Κύθνο».

2.00
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες. Στην κατάσβεση συμμετέχουν συνολικά 260 πυροσβέστες με 85 πυροσβεστικά οχήματα, 30 οχήματα των ΟΤΑ, και πεζοπόρο τμήμα 50 ατόμων.

00.47 Σε εξέλιξη 35 μέτωπα σε όλη την χώρα.

00.14
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν, ως ύποπτα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Κερατέα, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ.



23.40
Οπως μετέδωσε το MEGA, ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές η συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων από την Ευρώπη και συγκεκριμένα 4  αεροσκάφη. Αμεση ηταν η ανταπόκριση της Ιταλίας η οποία στέλνει 2.

22.00
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Κύθνο. Στις φλόγες έκταση με χαμηλή βλάστηση. Υπο μερικό έλεγχο η φωτιά στην Παλλήνη.

21.06
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, βρίσκονται ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρης Τσάλτας, για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

20.00 Τουλάχιστον 6 κατοικίες έγιναν στάχτι στην περιοχή της Καμάριζας, όπως μετέδωσε ο ANT1.



- Διαβάστε όλο το χρονικό της πύρινης λαίλαπας στην Κερατέα και την Π. Φώκαια.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger