ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι Έλληνες ξαναψηφίζουν: Στη Λαμία η ψήφος αλλάζει χέρια

Οι Έλληνες ξαναψηφίζουν: Στη Λαμία η ψήφος αλλάζει χέρια

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 | 13:09









Δύο μόλις 24ωρα πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και το NEWS 247 συνεχίζει το οδοιπορικό του στην επαρχία "Οι Έλληνες ξαναψηφίζουν". Ο προεκλογικός παλμός στην Λαμία σε πρώτο πλάνο. Δείτε τι δηλώνουν οι ψηφοφόροι (Vid)







Πόσοι πρόκειται να ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με τις εκλογές της 6ης Μαΐου; Και τελικά πόσο υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ακόμα αναποφάσιστοι;
Στο γενικότερο κλίμα απαισιοδοξίας, αλλά και με επιτακτική πλέον την λαϊκή απαίτηση να έχει η χώρα κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, το NEWS 247 πιστό στο ραντεβού του με τους απλούς πολίτες σε όλη την Περιφέρεια, ταξίδεψε μέχρι τη Λαμία και σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό σάιτ της κεντρικής Ελλάδας lamiastar.gr ήρθε σε επαφή με τους κύριους ρυθμιστές της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής.
Στο κέντρο της Λαμίας, αλλά και την Στυλίδα στις 6 Μαΐου, οι κάτοικοι μοιράστηκαν σε εκείνους που ψήφισαν με γνώμονα τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις και σε εκείνους που θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας, καταθέτοντας ψήφο σε μικρότερους πολιτικούς συνδυασμούς.
Η κάλπη στη Φθιώτιδα τελικά ανέδειξε πεντακομματική εκπροσώπηση - με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον πέτυχε ιστορικά ποσοστά στο νομό - ενώ επιβεβαίωσε την εκκωφαντική καταδίκη των πολιτικών των Μνημονίων και της τρόικας, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είδαν τα ποσοστά τους να πέφτουν στο μισό.
"Ήμουν χρόνια ΝΔ. Αλλά ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος να μου κόψει τα χέρια και να τα πετάξει στα σκυλιά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Τι να ψηφίσω; ΣΥΡΙΖΑ; Να ξεχάσει ο κόσμος δηλαδή τις σπασμένες βιτρίνες σε πορείες και τα εκτεταμένα επεισόδια; Εγώ ΝΔ ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι", επισημαίνει στο NEWS 247 συνταξιούχος της περιοχής.
Με τη χειροδικία του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη να αποτελεί ακόμα αντικείμενο συζήτησης μεταξύ απλών πολιτών, κάτοικος της Λαμίας δηλώνει:
"Καλά τους έκανε ο Κασιδιάρης. Δεν μπορεί κάποιοι πολιτικοί να τρομοκρατούν και άλλοι να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουμε δημοκρατία. Και η δημοκρατία παραβιάστηκε από τα ίδια τα κόμματα. Δεν υπάρχει ισονομία. Ορισμένοι Έλληνες είναι απόβλητα και άλλοι προύχοντες. Οι κλέφτες και οι λωποδύτες".
Στον αντίποδα, άλλη κάτοικος της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας λέει χαρακτηριστικά: "Ήταν ανεπίτρεπτη η πράξη του. Έπρεπε να φερθεί κόσμια και όχι να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο".
Στην πλειοψηφία τους πάντως, οι απλοί ψηφοφόροι δηλώνουν ότι η ψήφος άλλαξε κατεύθυνση. "Τα ΜΜΕ έχουν επηρεάσει τον τρόπο που θα ψηφίσουμε σε αυτές τις εκλογές", αναφέρει κάτοικος της περιοχής, εν μέσω τρομολαγνικών σεναρίων που φέρνουν τη χώρα μας όλο και πιο κοντά στην έξωση από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή.
"Μας έχουν φοβίσει και θα κινηθούμε στρατηγικά σε αυτές τις εκλογές", συμπληρώνουν πολλοί από αυτούς.

* Ευχαριστούμε θερμά το ειδησεογραφικό πόρταλ lamiastar. gr, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Κεντρικής Ελλάδας Star Γιώργο Σιμόπουλο για τον συντονισμό του οδοιπορικού στη Λαμία και τον Αργύρη Μπλόντζο για την επιμέλεια του βίντεο.




news247.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger