ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Ο Κάρα χάραξε το δρόμο προς στους «8»

Ο Κάρα χάραξε το δρόμο προς στους «8»

Written By "GreekzNews" on Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 | 23:53

Ο Κάρα χάραξε το δρόμο προς στους «8»


Επιμέλεια: Βαρβάρα Φανίδη
ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ… Η Ελλάδα έκανε το θαύμα της και πέρασε στους «8» του Euro. Η Εθνική μας, ύστερα από μια μεγαλειώδεις εμφάνιση, νίκησε με 1-0 τη  Ρωσία και άφησε τις «αρκούδες» εκτός διοργάνωσης. Ο Καραγκούνης στο 45+2 σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Αρκετά ζεστά μπήκε η Εθνική μας κόντρα στη Ρωσία. Ο Κατσουράνης στο 6′ , ύστερα από κόρνερ του Καραγκούνη, απείλησε την εστία του Μαλαφέεφ, αλλά ο Ρώσος τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα και κατάφερε να αποκρούσει το γυριστό σουτ.
Όμως οι Ρώσοι δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Αρσάβιν στο 10′ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Σηφάκη, αλλά ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την προβολή του επιθετικού της Άρσεναλ.
Στο 13′ ο Κερζάκοφ ήταν κοντά στο 1-0. Ο επιθετικός της Ζενίτ έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ευτυχώς πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε να πάρουμε εμείς το προβάδισμα, καθώς η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και να καταλήγει με δυσκολία στην αγκαλιά του Μαλαφέεφ, από το γέμισμα του Παπασταθόπουλου.
Το παιχνίδι στα πρώτα 17 λεπτά ήταν αρκετά γρήγορο με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Η Ελλάδα, εν αντιθέσει με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ήταν αρκετά σοβαρή και έκανα το καλύτερο ξεκίνημα στο Euro. Η επιστροφή του Παπασταθόπουλου στα μετόπισθεν, ύστερα από την τιμωρία του, επανέφερε τον Κατσουράνη στην φυσική του θέση, και έτσι ο Σάντος επέλεξε ένα αρκετά επιθετικογενές σχήμα.
Μετά από κόντρα, η μπάλα στρώνεται στον Αρσάβιν στο 20′ , ο οποίος έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Ελλάδος.
Στο πρώτο μισάωρο, ο αγώνας ήταν αρκετά ανοιχτός, με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται στην άμυνά. Όμως οι Ρώσοι είχαν τον έλεγχο του κέντρο. Μάλιστα ο Ζιρκόροφ στο 40′ έκανε το σουτ αλλά πέρασε άουτ.
Ο «Κάρα» έδωσε τη λύση…
Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε στο 0-0, αλλά δεν υπολόγιζαν στον Καραγκούνη. Ο αρχηγός της Εθνικής, εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασυνεννοησία της μεσαίας γραμμής των Ρώσων και με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 45′ +2 και έκλεισε ιδανικά το ημίχρονο.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι Ρώσοι, με τον Παβλιουτζένκο στην ενδεκάδα, προσπάθησαν να πιέσουν την κατάσταση, καθώς το 1-0 ήταν ένα σκορ που δεν τους εξυπηρετούσε καθόλου. Μάλιστα στο 57′ ο Ντενίσοφ έκανε το σου, αλλά πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη. Αυτήν ήταν η πρώτη αξιόλογη φάση των “αρκούδων” στο δεύτερο μέρος.
Όμως η Ελλάδα λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 και να βάλει φωτιά στην Βαρσοβία. Ο Τοροσίδης πέρασε την άμυνα των Ρώσων και έδωσε ασίστ, μισό γκολ στον Γκέκα. Όμως λίγο πριν ο Λαρισαίος στράικερ βάλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Ανιούκοφ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Ο Σάντος προχώρησε στις δύο πρώτες του αλλαγές, αφενός για να κλείσει τα μετόπισθεν, και αφετέρου για να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τους Χολέμπας και Μάκο, στη θέαση των Γκέκα και του σκόρερ Καραγκούνη, ο οποίος δέχθηκε κάρτα λίγο νωρίτερα και δεν θα παίξει στον επόμενο αγώνα.
Στο 68′ ο Τζαβέλας ήταν πολύ κοντά στο 2-0. Ο Σαλπιγγίδης κέρδισε το φάουλ σε πολύ καλό σημείο ο μέσος της Καϊζερσλάουτερν έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.
Ο Ντενίσοφ στο 75′ απείλησε την εστία του Σηφάκη, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο ήταν σε ετοιμότητα. Μόλις 10 λεπτά έμειναν για να … “σφαλίσει” η Εθνική μας το εισιτήριο για τους “8” του Euro.
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έκανε τα πάντα ώστε, καθώς το 1-0 ήταν υπερπολίτιμο. Η διπλή άμυνα ζώνης που έπαιζαν οι διεθνείς μας δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των Ρώσων, καθώς οι Παβλιουτσένκο και Προγκρέβνιακ δεν μπορούσαν να πάρουν την μπάλα. Στις καθυστερήσεις δεν έγινε κάρτι το συνταρακτηκό και η Ελλάδα πέρασε στους «8″ του Euro επικρατώντας με 1-0 της Ρωσίας, αφήνοντας την εκτός διοργάνωσης
Ελλάδα: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος,Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καραγκούνης (Μάκος 66′), Τζαβέλλας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Γκέκας (62′ Χολέμπας), Σαλπιγγίδης (78′ Νίνης)
Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ανγιούκοφ, Μπερεζούτσκι, Ινάσεβιτς, Ζιρκόφ, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Γκλουσάκοφ, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ (46′ Παβλουντσένκο), Αρσάβιν
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger