ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σερβία: Έγκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών

Σερβία: Έγκυρα τα αποτελέσματα των εκλογών

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 15 Μαΐου 2012 | 09:40



Η γενική εισαγγελία της Σερβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπήρξε παραποίηση του εκλογικού αποτελέσματος στο εκλογικό τμήμα της πόλης Πάντσεβο, απ’ όπου προήλθε σάκος με ψηφοδέλτια, τα οποία στελέχη του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) παρουσίασαν ως αποδεικτικά στοιχεία νοθείας στις εκλογές της 6ης Μαΐου στη Σερβία.

Σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία, ο σάκος με τα ψηφοδέλτια εκλάπη μετά την καταμέτρηση των ψήφων και τα πρακτικά εστάλησαν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή χωρίς καμία αλλαγή. «Τα πρακτικά από το εκλογικό τμήμα 57 της πόλης Πάντσεβο παραδόθηκαν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή χωρίς καμία αλλαγή. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το υλικό, που παραδόθηκε στην αστυνομία δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών» τόνισε ο εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας Τόμο Ζόριτς.

Ο προεδρικός υποψήφιος και αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος SNS, Τόμισλαβ Νίκολιτς ανακοίνωσε δημόσια ότι βρέθηκαν περίπου 3000 ψηφοδέλτια από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και στην αστυνομία παραδόθηκαν 2.109, είπε ο κ. Ζόριτς.

 Μετά από αυτή την απόφαση, το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) του απερχόμενου προέδρου Μπόρις Τάντιτς – και αντίπαλου του εθνικιστή Τόμισλαβ Νίκολιτς-κάλεσε σήμερα τον ΟΑΣΕ να ενισχύσει την αποστολή του σε ανεξάρτητους παρατηρητές ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, .

«Καλούμε τον ΟΑΣΕ να αυξήσει τον αριθμό των παρατηρητών του στα εκλογικά τμήματα στη Σερβία προκειμένου να ενισχυθεί ο έλεγχος της εκλογικής διαδικασίας», τονίζει στην ανακοίνωσή του το DS.


«Σας ζητούμε να συμμετάσχετε με πιο σημαντικό τρόπο στην εκλογική διαδικασία και να συνδράμετε ώστε ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Σερβία να διεξαχθεί με ηρεμία και χωρίς επεισόδια ώστε να μη χρειαστεί να τεθεί εν αμφιβόλω η εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών μέσω της ψηφοφορίας», προστίθεται στο κείμενο.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger