ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κρούγκμαν: η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ τον επόμενο μήνα!!!

Κρούγκμαν: η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ τον επόμενο μήνα!!!

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 15 Μαΐου 2012 | 23:50



Μια ακόμη δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον του ευρώ, κάνει ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν ο οποίος περιγράφει το τέλος του κοινού νομίσματος σε 4 στάδια και στους επόμενους μήνες: Σύμφωνα με τον κ. Κρούγκμαν το τέλος του παιχνιδιού θα συντελεστεί σε 4 βήματα:
1. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ, πιθανόν τον επόμενο μήνα.
2.  Οι καταθέτες στην Ιταλία και την Ισπανία θα προχωρήσουν σε αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες μαζικά και θα μεταφέρουν τα χρήματά τους στη Γερμανία.
3. Οι τράπεζες, εναλλακτικά ή συνδυαστικά, θα δανειστούν τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να μην καταρρεύσουν.
4α. Η Γερμανία, αρχικά, θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της και στη συνέχεια αυτό θα σημάνει το τέλος του ευρώ.
4β. Το τέλος του ευρώ.
Δεν ξέρουμε αν θα γίνει έτσι ή αν παίζονται παιχνίδια κερδοσκόπων, ωστόσο, το σχέδιο εθελουσίας (αλλά αναγκαστικής) εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι των Ευρωπαίων. Σύμφωνα με το σενάριο, η τρόικα θα κόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, θα δημιουργηθεί πιστωτική ασφυξία και στάση πληρωμών, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες ενώ μισθοί και συντάξεις καθώς κι άλλες πληρωμές δε θα εξυπηρετούνται.
Ετσι, η Ελλάδα θα ζητήσει από μόνη της να βγει από το ευρώ, να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα το οποίο θα υποτιμήσει για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Αυτό θα σημάνει αυτόματα την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και σταδιακά και την έξοδο από την ΕΕ.
Αυτό είναι το σενάριο που έχει συζητηθεί καθώς, άλλωστε, δεν υπάρχει νομική βάση για αποβολή μιας χώρας από το ευρώ.


http://www.antinews.gr/
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger