ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ύφεση και στασιμότητα στην ευρωζώνη δείχνουν στοιχεία από τη Γαλλία

Ύφεση και στασιμότητα στην ευρωζώνη δείχνουν στοιχεία από τη Γαλλία

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 | 09:30


Η ευρωζώνη αναμένεται να βγει από την ύφεση φέτος την άνοιξη.Η ευρωζώνη αναμένεται να βγει από την ύφεση φέτος την άνοιξη.
Η ευρωζώνη αναμένεται να βγει από την ύφεση φέτος την άνοιξη, αλλά η οικονομία της θα παραμείνει στάσιμη τουλάχιστον μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις προβλέψεις των στατιστικών υπηρεσιών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Οι υπηρεσίες αυτές (Insee, Ifo και Istat) επιβεβαιώνουν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ζώνης του ευρώ υποχώρησε κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2012, μετά τη μείωσή του κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2011. Προβλέπουν όμως ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η οικονομία θα παραμείνει στάσιμη ενώ το τρίτο τρίμηνο θα παρουσιάσει ελαφρά ανάπτυξη, της τάξης του +0,1%.
 
«Η οικονομική δραστηριότητα θα αποκατασταθεί με αργούς ρυθμούς», όμως η ανάπτυξη θα παραμείνει σε μικρά επίπεδα, σημειώνουν. «Στην πραγματικότητα, η δραστηριότητα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να δοκιμάζεται», αποκαλύπτουν, επειδή η μείωση των ελλειμμάτων του δημόσιου τομέα και η επιδείνωση στην αγορά εργασίας «θα πιέζουν την κατανάλωση».
 
Σύμφωνα με τις στατιστικές υπηρεσίες «ο περιορισμός των οικονομικών πιέσεων θα βελτιώσει, αργά, τους όρους χορήγησης πιστώσεων και οι επενδύσεις θα παραμείνουν υποτονικές».
24h NewsRoom
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger