ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Να επιστρέψουν όλα τα μνημεία μας στην Ελλάδα

Να επιστρέψουν όλα τα μνημεία μας στην Ελλάδα

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 | 08:30


Αφορμή των δηλώσεων του υπουργού Πολιτισμού, ήταν ο επαναπατρισμός αρχαιοτήτων από το Λος Άντζελες
Αφορμή των δηλώσεων του υπουργού Πολιτισμού, ήταν ο επαναπατρισμός αρχαιοτήτων από το Λος Άντζελες
Τον χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου από χθες βρίσκονται οι επαναπατρισθείσες αρχαιότητες από το Μουσείο Γκετί, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
«Ο επαναπατρισμός των δύο αρχαιοτήτων έχει και ουσιαστική και συμβολική σημασία. Πρόκειται για δύο υπέροχα κομμάτια με σημαντική αξία, αλλά ο συμβολισμός της επιστροφής είναι ακόμα πιο σημαντικός. Δείχνει τις ακούραστες προσπάθειες που πρέπει να κάνει η Πολιτεία για να διασφαλίζει ότι αρχαιότητες που φεύγουν παράνομα από τη χώρα μας θα επιστρέφουν σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.
 
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στην τεράστια, όπως είπε, προσπάθεια που είχε γίνει για την επιστροφή των αρχαιοτήτων, υποστηρίζοντας πως «η επιστροφή αυτή στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια ανάκτησης κάθε μνημείου που έχει εξαχθεί παράνομα από τη χώρα, μέχρι να διασφαλίσουμε την επιστροφή του και τη τιμωρία αυτών που το έκλεψαν».
 
«Η συμφωνία που κάναμε με το Μουσείο Γκετί, μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία, αλλά και να συνεργαστούμε και σε άλλα πράγματα, που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο συντηρούνται οι αρχαιότητες, τον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται», πρόσθεσε.
 
 
24h NewsRoom
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger