ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τώρα- PSI ή χρεωκοπία

Τώρα- PSI ή χρεωκοπία

Written By "GreekzNews" on Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 17:10


-"Θα παρακαλούσα να θυμηθούμε πού βρισκόματστε σήμερα. Μια μέρα πριν την έναρξη της διαδικασίας του PSI και μας έχουν προειδοποιήσει από τον Ιούλιο ότι μόλις ξεκινήσει αυτή η διαδικασία θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα SD (selective default). Τι νόημα έχει αυτό; Άλλαξε κάτι στη ζωή των Ελλήνων;
-"Διαφορετικό θα ήταν η διακοπή της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα και την Ε.Κ.Τ. Η συμφωνία προβλέπει ότι καλύπτεται η ρευστότητα στην ενδιάμεση αυτή περίοδο. Και έχουμε και 35 δισ. εγγυήση από το EFSF. Και αυτή δεν θα χρειαστεί όπως με διαβεβαιώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας".
-"Σε ότι αφορά τα cds είναι ένα προκαθορισμένο στοίχημα. Και ουδείς δίνει σημασία. Δεν μας απασχολεί και δεν ασκεί καμία επιρροή στην ελληνική οικονομία".
-"Αν θέλει να διαβάζει ο κ. Τσίπρας τις μελέτες του ΔΝΤ να τις διαβάζει ολόκληρες".

-"Η πρώτη λύση είναι πρόγραμμα PSI. Η δεύτερη είνει η συντεταγμένη χρεωκοπία δήθεν εντός ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια από τους εταίρους, που αποτελεί προίμιο εξόδου από το ευρώ.
Τρίτη λύση είναι η  ασύνταχτη χρεωκοπία που σημαίνει έξοδο από το ευρώ, κλείσιμο επιχειρήσεων, άδεια ράφια, αδυναμία προμήθεια τροφίμων και φαρμάκων. Η Ελλάδα θα γυρίσει στη δεκαετία του 50 επειδή κάποιοι στήνουν χορό εκλογικών και πολιτικών συμφερόντων".

-"Το πραγματικό δίλημμα είναι ή θυσίες με προοπτική ή περικοπές με τι ςοποίες συνθλιβόμαστε ή μεγάλη ανερεγία ή γενικευμένη ανεργία. Η Ελλάδα αποκτά ένα παράθυρο ευκαιρίας . Πρέπει να το αξιοποίησουμε δεν τελειώσαμε. Δεν πρέπει να έχουμε καθυστερήσεις".
-"Αλλά δεν γίνεται κάποιοι να κάνουν πολιτικό συνδικαλισμό στις πλάτες αυτών που είναι υπεύθυνοι. 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger