ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γαλλία: Προκαταρκτική έρευνα για το Concordia διέταξε η εισαγγελία

Γαλλία: Προκαταρκτική έρευνα για το Concordia διέταξε η εισαγγελία

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 | 22:40



Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για το ναυάγιο του Costa Concordia, του κρουαζιερόπλοιου που προσάραξε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 Γάλλοι.

Από τους 462 Γάλλους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις, αλλά τα πτώματα των δυο εξ αυτών δεν έχουν βρεθεί και η εισαγγελία του Παρισιού έχει αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις αγωγές των θυμάτων που έχουν κατατεθεί στη Γαλλία.

Η εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε ακόμα από το ναυτικό της χωροφυλακής να πάρει καταθέσεις από τους Γάλλους επιβάτες του πλοίου που διεσώθησαν.

"Η ακτοφυλακή θα ζητήσει από όλους τους Γάλλους επιβάτες να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για να εξακριβώσει τις συνθήκες του ναυαγίου, τις συνθήκες εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου και διάσωσης των επιβατών και για να εκτιμήσει τις προσωπικές τους ζημιές και τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε σ΄αυτούς το ναυάγιο", τονίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος όπως υποστηρίζει, πλησίασε κοντά στο νησί Τζίλιο για να χαιρετήσει τους κατοίκους του νησιού, κατηγορείται για φόνους αξ αμελείας και για την εγκατάλειψη του πλοίου πριν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger