ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι κορυφαίοι αντρικοί κωμικοί ρόλοι των ελληνικών σήριαλ

Οι κορυφαίοι αντρικοί κωμικοί ρόλοι των ελληνικών σήριαλ

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 | 13:10



Το Cosmo.gr θυμάται και υποκλίνεται για άλλη μια φορά στους ρόλους και τους ηθοποιούς που άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Εντάξει, από την απορρύθμιση του τοπίου και μετά.
Από το 1989 που το πρώτο επεισόδιο των "Αυθαίρετων" εγκαινίασε το πρόγραμμα του MEGA Channel, η τηλεόραση συνήθιζε να μας καλομαθαίνει. Παραγωγές επί παραγωγών, πρωτότυπα σενάρια επί πρωτότυπων σεναρίων, επικές διανομές, φανταστικά κολλητικά σήριαλ, ακριβώς ό,τι λείπει τα τελευταία χρόνια.
Αλλά, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, δεν χωρά καμία γκρίνια. Το Cosmo.gr ξέρει να αναγνωρίζει και να τιμά τους πιο κωμικούς, τηλεοπτικούς του ήρωες.
Κώστας Χατζηγιώργης (Οι Αυθαίρετοι, 1989-91, MEGA)


Ηθοποιός: Χρήστος Βαλαβανίδης
Είναι στη λίστα: Γιατί αυτό το οδυνηρό, μόνιμο αίσθημα του αδικημένου σε συνδυασμό με το ελληνικό μεσοαστικό χαϊλίκι-φούσκα των αρχών της δεκαετίας του '90 συμβολίζονται στο ύψος, τα πούρα και τη μυθική ερμηνεία του Χρήστου Βαλαβανίδη σε έναν ρόλο που σαφώς και όρισε την τηλεοπτική του καριέρα.
Franchise ατάκα: "TO ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ!"
Τι μας δίδαξε: Ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να λύσεις τις διαφορές σου και στον Κώστα Χατζηγιώργη μπορούν να χρησιμεύσουν όλοι.


Γιάννης (Οι Απαράδεκτοι, 1991-93, MEGA)
 
Ηθοποιός: Γιάννης Μπέζος
Είναι στη λίστα: Γιατί παρότι ο Μπέζος θα μπορούσε να απασχολεί εύκολα 4-5 θέσεις του συγκεκριμένου top-10, αυτός είναι ο ρόλος που τον έκανε γνωστό όντας σαφώς δυσκολότερος από τους επόμενους . Όπως αρκούντως εύστοχα έχει πει κι ο Θοδωρής Δημητρόπουλος στο γιγαντιαίο αφιέρωμα του Cosmo.gr στους "Απαράδεκτους", ο Μπέζος τον ξεπέρασε (τον ρόλο).
Franchise ατάκα: Τι να πρωτοδιαλέξεις; Αλήθεια τώρα. Δες το βίντεο και διάλεξε εσύ.
Τι μας δίδαξε: Ότι η εικόνα-προκατάληψη που είχαν οι περισσότεροι Έλληνες (άλλωστε και το ίδιο το MEGA είχε τις ενστάσεις του αρχικά) για τους ομοφυλόφιλους ήταν μάλλον εκτός τόπου και χρόνου.


Χλαπάτσας (Της Ελλάδος τα παιδιά, 1993-95, ANT1)
 
Ηθοποιός: Δημήτρης Φραγκιόγλου
Είναι στη λίστα: Γιατί η γλοιώδης και αηδιαστική υπόσταση του ρόλου δένει ιδανικά με τον σωματότυπο έως και τον τρόπο εκφοράς του λόγου από τον ηθοποιό. Ποιος θα μπορούσε να παράγει καλύτερα αυτό πνιχτό γέλιο που ακουγόταν περίπου σαν ένα "τθτθτθτθθτθτθτθ";
Χαρακτηριστική ατάκα: "Καλά, θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε"
Τι μας δίδαξε: Ότι σε κάθε μοίρα, διμοιρία, ίλη, στρατώνα, παντού, υπάρχει ένας ρουφιάνος του διοικητή. Πήγαμε στρατό χρόνια αργότερα και το διαπιστώσαμε. Κατά τ' άλλα, ο Χλαπάτσας πρέσβευε κάθε σωστό ρουφιάνο που πρώτα και πάνω απ' όλα ενδιαφέρεται για τον εαυτό του και όχι το "βύσμα" του.


Τίμος Σταμάτης (Οι Μεν και οι Δεν, 1993-96, ΑΝΤ1)


Ηθοποιός: Στέλιος Μάινας
Είναι στη λίστα: Γιατί για πρώτη φορά στην ελληνική TV εμφανίζεται τόσο έντονα ο χαρακτήρας-παράσιτο της κοινωνίας που δεν έχει καμία πρόθεση να δουλέψει, που θέλει να ζήσει μόνο με δανεικά και που αποτυπώθηκε στη μορφή του Μάινα με το ανέμελο μαλλί, το κλαρίνο και τα πολύχρωμα σαλβάρια.
Franchise ατάκα: "Θα τη φέρει σ' εμένα, τον μάγκα τον Αντιπαριώτη; Κολλητούλη, πέσε ένα πεντοχίλιαρο"
Τι μας δίδαξε: Ότι όλοι μας έχουμε γεννηθεί από τη φύση μας τεμπέληδες και απλά αναγκαζόμαστε να αρνηθούμε τη φύση μας στην πορεία.
Ανδρέας Ακάματος aka Ακάλυπτος (Κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, 1997-2000, ΑΝΤ1)
 
Ηθοποιός: Αντώνης Καφετζόπουλος
Είναι στη λίστα: Γιατί έγινε το σύμβολο κάθε ζηλιάρη, παράλογου, παρανοϊκού παντρεμένου που νομίζει (χωρίς λόγο) ότι η γυναίκα του τον κερατώνει.
Franchise ατάκα: "Λουκουμάκι μου..." (αποκλειστικά για τη σύζυγο Αλίκη)
Τι μας δίδαξε: Ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Ή ότι ο καλύτερος τρόπος να καλύψεις τη δική σου, λερωμένη φωλιά είναι να ψάξεις σαν τρελός του άλλου. Που συνήθως είναι πεντακάθαρη.


Αριστείδης Μητρόπουλος (Εγκλήματα, 1998-2000, ΑΝΤ1)


Ηθοποιός: Αθηνόδωρος Προύσαλης
Είναι στη λίστα: Ποια γεροντική άνοια και ποιος καημένος, κατάκειτος παππούλης; Ο Αριστείδης τους (μας) πούλαγε και μας αγόραζε όλους με την uber αντίληψή του, τις επικές ιστορίες από την κατοχή και το φαρμάκι που έσταζε κάθε φορά που η Φλώρα τολμούσε να μπει στο δωμάτιό του. Και γενικότερα, βεβαίως.
Franchise ατάκα: "Ποιος Τζόνι; Εγώ έναν Τζόνι ήξερα, τον Τζόνι Βαϊσμίλερ"
Τι μας δίδαξε: Ότι δεν είναι και τόσο άσχημο να γερνάς (έτσι)
Θανάσης Καλημέρης (Κάτι τρέχει με τους δίπλα, 1999-2000, MEGA)
 
Ηθοποιός: Ρένος Χαραλαμπίδης
Είναι στη λίστα: Γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ένα το franchise του Ρένου Χαραλαμπίδη, μετρ στα ξεσπάσματα και τις υπερβολικές -και πολύ αστείες- εκφράσεις. Ειδικά όταν τα ερωτικά μπαίνουν στη μέση, το μάτι γυαλίζει ακόμη πιο επικίνδυνα. Μέγας Ρένος.
Franchise ατάκα: "Καλησπέρα....Καλημέρης"
Τι μας δίδαξε: Ότι ακόμη και το κέρατο "χωνεύεται" καλύτερα με λίγο (πολύ) χιούμορ και συμπεριφορά ημίτρελου.


Λάζαρος (Είσαι το ταίρι μου, 2001-02, MEGA)
 
Ηθοποιός: Άρης Σερβετάλης
Είναι στη λίστα: Γιατί ένα ιγκουάνα (ο Μήτσος) και μια κόκκινη μοϊκάνα (η δικιά του), χάρισαν στον θαυμαστό κόσμο των ελληνικών κωμικών σειρών, έναν χαρακτήρα που σε τσάκιζε με το φυσικό του cool και σε έκανε να γελάσεις (κανονικά) χωρίς να γελά ούτε μισή φορά ο ίδιος.
Franchise ατάκα: "Καλύτερα μιας ώρας σκλαβιά και φυλακή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή". Ή κάποια άλλη από τις 100+ επικές ατάκες του.
Τι μας δίδαξε: Ότι πέρα από τα καλά και τα κακά αγόρια, υπάρχουν και τα περίεργα. Που τουλάχιστον τότε, είχαν πολλή πέραση. Επίσης, οι μοϊκάνες άρχισαν να φυτρώνουν στα αντρικά κεφάλια σαν τα μανιτάρια (στο βρεγμένο χώμα).


Νικηφόρος Ζορμπάς (Πενήντα-Πενήντα, 2005-07 και 15 επ. 2010-11, MEGA)
 
Ηθοποιός: Πέτρος Φιλιππίδης
Είναι στη λίστα: Γιατί χώρεσε στον ίδιο ρόλο τον γραφικό πατέρα μοναχοκόρης με τάσεις δολοφονίας του γαμπρού του, τον κολλητό σε μια tetxtbook αντρική παρέα και τον ταλαίπωρο σύζυγο σε ένα ΡΕΣΙΤΑΛ απόδοσης με χα-ρα-κτη-ρι-στι-κή ευκολία εναλλαγής συναισθημάτων και υφών.
Franchise ατάκα: (όταν η Ναταλία τον ξυπνάει για να του πει ότι ήρθαν οι πρώτοι πόνοι της γέννας) "Αυτός ο κερατάς φταίει. Αυτό το σκατόπαιδο, θα το τσακίσω το κωλόπαιδο. Αυτός φταίει παιδί μου που πονάς. Πάρε, πάρε αναπνοές"
Τι μας δίδαξε: Ότι οι αντρικές φιλίες δεν σκαμπάζουν από χρόνια. Αντίθετα γίνεται όλο και πιο δυνατές με το πέρασμα του χρόνου. Το ίδιο και η αδυναμία των χαζομπαμπάδων στο "κοριτσάκι" τους.
+ Bonus ρόλος: Ο μυθικός "παππούς" στο "Εκμέκ Παγωτό", Βασίλης Διαμαντόπουλος
Franchise ατάκα: "Μη με λες παππού ρε όταν μιλάμε για γυναίκες. Άι στο διάολο"

 


 Cosmo.gr          

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger