ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απορρίφθηκε το αίτημα του Α.Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε το αίτημα του Α.Τσοχατζόπουλου

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 20:03



Με διάταξη του εφέτη ανακριτή Θόδωρου Κανελλόπουλου απορρίφθηκε το αίτημα που είχε καταθέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για να μειωθεί το ποσό εγγύησης και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από την χώρα, που του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του.

Έτσι ο πρώην υπουργός έχει προθεσμία ως την ερχόμενη Τρίτη να καταθέσει το ποσό της εγγύησης των 150.000 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα δοθεί άλλο χρονικό περιθώριο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή Θεόδωρο Κανελλόπουλο για «ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009).

Επιπλέον έχει διαταχθεί η δέσμευση του ακινήτου του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που φέρεται να μην έχει δηλωθεί, όπως διαπιστώθηκε σε επανέλεγχο και μετά την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου της Βουλής.

Το συγκεκριμένο πόθεν έσχες του υπουργού φέρεται να κρίθηκε ανειλικρινές από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογεί με τη λήψη δύο δανείων.

Βέβαια το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν έχει δηλωθεί και παλαιότερα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα που έχει δηλώσει.

Πάντως ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011, αφού αγοράστηκε το 2010, ενώ επιμένει ότι απέστειλε τα σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής, που δικαιολογούν τα περιουσιακά στοιχεία του.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger