ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δημοκρατική Συμμαχία: Υπέρ της ελάφρυνσης των δανειοληπτών

Δημοκρατική Συμμαχία: Υπέρ της ελάφρυνσης των δανειοληπτών

Written By "GreekzNews" on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 14:45



Θετικό χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε μέτρα για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών, πλην όμως ασκεί κριτική καθώς δεν τυγχάνουν ανάλογης ρύθμισης οι αντίστοιχοι δανειολήπτες που δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Ακολουθεί τη νοοτροπία του παλιού πελατειακού πολιτικού συστήματος και αντιμετωπίζει ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο αν και βρίσκονται σε ανάλογα δύσκολη θέση. Αυτοί με τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής με την άμεση και μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Επιπλέον υπενθύμισε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να επιδοτηθεί υπό προϋποθέσεις το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κατά 2,5 μονάδες για μια πενταετία.

Παράλληλα το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη εκφράζει διαφωνία προς τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών ακινήτων. «Όπως προκύπτει από τη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ επανέρχεται το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η αποτροπή του οποίου ήταν το μέγα κέρδος της διαπραγμάτευσης του νέου μνημονίου», δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θ. Σκυλακάκης.

Ανέφερε επίσης είναι άδικο και παράλογο αν υπάρξει νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών «σε μια περίοδο που οι αξίες των ακινήτων σε πάρα πολλές περιοχές πέφτουν κάτω από τις αντικειμενικές και η φορολογία τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα είναι ξενοίκιαστα». 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger