ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νεκροί ισλαμιστές αντάρτες στην Σομαλία

Νεκροί ισλαμιστές αντάρτες στην Σομαλία

Written By "GreekzNews" on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 | 17:05



Τουλάχιστον τρεις ξένοι μαχητές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, που φέρεται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν από πύραυλο που έπληξε αυτοκίνητο σε προπύργιο των αντικυβερνητικών δυνάμεων στη νότια Σομαλία σήμερα το πρωί, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών και κάτοικοι της περιοχής.

Ο αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών, που δεν κατονομάζεται , δήλωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες πως η έκρηξη ενδέχεται να προκλήθηκε από αεροπορικό ή πυραυλικό πλήγμα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι ξένοι μαχητές.

«Τουλάχιστον τρεις ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν στην έκρηξη και ερευνούμε εάν επρόκειτο για αεροπορικά πλήγματα ή έναν πύραυλο και εάν και κατά πόσον υπάρχουν περισσότερες απώλειες», είπε ο αξιωματούχος αυτός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι η επίθεση έγινε στο νότιο τμήμα της περιοχής Σαμπέλ, 60 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

Την 21η Ιανουαρίου, ένας πύραυλος που είχε εκτοξεύσει μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος είχε σκοτώσει ένα ξένο μαχητή της Σεμπάμπ. Η οργάνωση είπε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχολιάζουν ποτέ επίσημα επιδρομές των αεροσκαφών του είδους, τα οποία διαθέτει ο στρατός και η CIA.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε μια σύνοδο στο Λονδίνο με στόχο να ενισχυθούν οι προσπάθειες να τερματιστούν τα 20 χρόνια ακυβερνησίας και αναρχίας στη Σομαλία, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε ότι οι δυτικές δυνάμεις προβαίνουν σε πλήγματα σε περιοχές που ελέγχει η αλ Σεμπάμπ.

Οι μαχητές της ισλαμιστικής παράταξης μάχονται επίσης εναντίον στρατευμάτων της Κένυας, που εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές στη νότια Σομαλία αφού προέβη σε μια εισβολή για να καταδιώξει αντάρτες που κατηγορεί πως παρεισέφρησαν στο έδαφός της.

Οι πληροφορίες αυτές δεν σχολιάσθηκαν από εκπρόσωπο του στρατού της Κένυας.

Η κυβέρνηση της Σομαλίας λέει πως εκατοντάδες ξένοι μαχητές από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, χώρες του Κόλπου, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία έχουν ενταχθεί στην αλ Σεμπάμπ. Κάποιοι εξ αυτών φέρονται να έχουν αναλάβει θέσεις στην οργάνωση.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger