ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κοινή Θέα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία

Κοινή Θέα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 | 00:10


Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της Κοινής Θέας, της εικαστικής πρωτοβουλίας του Εθνικού θεάτρου, που επιδιώκει να φέρει το θεατρικό κοινό σε επαφή με το έργο σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, σε κοινή θέα με τις παραστάσεις του.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα γίνουν δύο συναντήσεις-συζητήσεις για τα εικαστικά έργα που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στην πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, ανοικτές στο κοινό, στον χώρο του φουαγέ της Νέας Σκηνής.

Στις 8 Φεβρουαρίου, οι καλλιτέχνες Μάρθα Δημητροπούλου και Κώστας Μπασάνος θα μιλήσουν για το έργο τους και ειδικότερα για τη διαδικασία παραγωγής των in situ έργων, The Forest I και This is the way the world ends, ειδικά για το Εθνικό Θέατρο.

Στις 22 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα, η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στον δάσκαλο Νίκο Κεσσανλή. Θα έχει τη μορφή ανοιχτής συζήτησης για το έργο του καλλιτέχνη και την εποχή του 1960 με τη συμμετοχή σύγχρονων καλλιτεχνών που είχαν φοιτήσει στο 5ο Εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Κεσσανλή.

Μέσα στον Φεβρουάριο επίσης ο εικαστικός Poka-Yio και οι ηθοποιοί Γιώργος Γλάστρας, Μανώλης Μαυροματάκης, Άλκηστη Πουλοπούλου και Μαρία Σκουλά, θα αφηγηθούν σύντομες «Ιστορίες από το Δάσος», σε διάλογο με την εγκατάσταση της Μάρθας Δημητροπούλου «The Forest I», στο φουαγέ του Α' εξώστη της Κεντρικής Σκηνής.

Το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου.

Η πρώτη από τις τρεις ενότητες του εικαστικού προγράμματος «Κοινή Θέα» της θεατρικής περιόδου 2011- 2012 θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Στους χώρους των φουαγέ της Νέας και της Κεντρική Σκηνής του κτιρίου Τσίλλερ εκτίθενται νέες εγκαταστάσεις της Μάρθας Δημητροπούλου και του Κώστα Μπασάνου, καθώς και έργα του Νίκου Κεσσανλή.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις της Κοινής Θέας είναι δωρεάν. 

nooz.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger