ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Εκτός έδρας νίκες για ΟΦΗ και ΠΑΣ

Εκτός έδρας νίκες για ΟΦΗ και ΠΑΣ

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 20:42



Ο ΟΦΗ επικράτησε στο ντέρμπι της Κρήτης ενώ ο ΠΑΣ νίκησε στην Κέρκυρα την τοπική ομάδα.

Εργοτέλης - ΟΦΗ 0-1

Ο Φώτης Παπουλής "χτύπησε" και πάλι και ο ΟΦΗ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Κρήτης με τον Εργοτέλη. Ο επιθετικός της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Γιοβάνοβιτς και Δάρλα στο 9', κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Πίρσον ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Μέχρι την επίτευξη του γκολ ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό παρά την ψυχρολουσία του 0-1. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου μέχρι το 25' είχαν χάσει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Στο 18' ο νεαρός επιθετικός των γηπεδούχων έπιασε την κεφαλιά όμως ο Βεζυρίδης αντέδρασε εντυπωσιακά αποκρούοντας την μπάλα στην δεξιά του γωνία. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ αντέδρασε ιδανικά όταν με τα πόδια απομάκρυνε στο τετ α τετ το πλασέ του Κουτσιανικούλη.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την λήξη του ημιχρόνου ο Εργοτέλης είχε την κατοχή όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να μην μπορούν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Καραγεωργίου συνέχισαν να έχουν την κατοχή όμως δεν απείλησαν σε κανένα σημείο τον Βεζυρίδη. Τα πολλά φάουλ και οι κίτρινες κάρτες είχαν άμεσο αντίκτυπο στον ρυθμό και το θέαμα του αγώνα και ο ΟΦΗ πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με την οποία διατηρείται σε τροχιά πλέι - οφ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα η αποβολή του Βασιλη Κουτσιανικούλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα προκάλεσε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Νίκος Καραγεωργίου διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Ηλία Σπάθα και μάλιστα είχε έντονη λογομαχία με τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, Χόρχε Λόπεθ, και ο διαιτητής της αναμέτρησης τον απέβαλε.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μηνάς Πίτσος δήλωσε: «Κάναμε μια καλή νίκη σήμερα και συνεχίζουμε να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ήταν άλλοι τρεις πόντοι, έχουμε φτάσει πλέον τους 32 κι έχουμε άλλα 10 παιχνίδια. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μπορούμε να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Σήμερα ήταν μια δίκαιη νίκη, είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας και τον ευχαριστούμε. Ελπίζουμε να πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια».


Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Σημαντικό διπλό πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μία νίκη που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα φάρο σωτηρίας για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη. Το έψαχναν πολύ καιρό αυτό το διπλό στα Γιάννενα και τελικώς το βρήκαν με μεγάλη δόση περιπέτειας.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις ο ΠΑΣ αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικός και με δύο χτυπήματα (Ζαραδούκας 20', Μπεσέρα 42') οι φιλοξενούμενοι πήραν το απόλυτο από το 45λεπτο.

Ο κανόνας της έδρας που μιλάει συνήθως σε παρόμοια παιχνίδια είχε σπάσει και η Κέρκυρα όφειλε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος αν ήθελε να περισώσει κάτι από το ματς.

Οι Φαίακες μείωσαν νωρίς με τον Καλαντζή (55') και η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Λίλα στο 69 ήταν η σπίθα που έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.
Ο ΠΑΣ οχυρώθηκε μπροστά στα καρέ του Κηπουρού και οι γηπεδούχοι βγήκαν κατά κύματα μπροστά προκειμένου να βρουν δίχτυα για την ισοφάριση.

Και έφτασαν πολύ κοντά με το πέναλτι που κέρδισε ο Μάρτιν από τον Πάντο. Όμως ο Κηπουρός συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και με την επέμβαση στην εκτέλεση του Γραμμόζη υπέγραψε το διπλό των Γιαννιωτών.

Η ...Παναγιά που επικαλείται συχνά-πυκνά ο Άγγελος Αναστασιάδης βοήθησε προς το τέλος του ματς για να μην φτάσει η μπάλα με αξιώσεις στα καρέ του Κηπουρού και όλες οι επικίνδυνες καταστάσεις πέρασαν αναίμακτα για τους φιλοξενούμενους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Ο ΠΑΣ έκανε το 2 στα 2 και πλέον έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής.

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger