ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Κακοκαιρία πλήττει όλη την χώρα - Προβλήματα με την ΔΕΗ

Κακοκαιρία πλήττει όλη την χώρα - Προβλήματα με την ΔΕΗ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 | 07:40



Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα προκάλεσε η κακοκαιρία. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν τόσο σε νησιά όσο και την ηπειρωτική Ελλάδα ενώ από πλευράς ΔΕΗ έγινε γνωστό ότι επιστρατεύθηκαν όλα τα διαθέσιμα συνεργεία εργολάβων καθώς και η απογευματινή αλλά και η νυχτερινή βάρδια των τεχνικών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στα νησιά Τήλος, Σύμη, στο Μέτσοβο και στην Αττική στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βάρη και την Ερυθραία. Οι διακοπές προκλήθηκαν από πτώση στύλων λόγω διάβρωσης του εδάφους ή στις περισσότερες περιπτώσεις από κλαδιά που σπάνε λόγω του δυνατού ανέμου και κόβουν τα καλώδια της ΔΕΗ.

Χωρίς ρεύμα έμειναν η Άνδρος και η Τήνος, λόγω βλάβης στη γραμμή υψηλής τάσης που τροφοδοτεί τα δύο νησιά στην περιοχή της Εύβοιας, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Οι κάτοικοι των νησιών θα τροφοδοτούνται εκ περιτροπής με ηλεκτρικό, από τον Σταθμό Παραγωγής που είναι εγκατεστημένος στην Άνδρο, έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Βόρεια και Νότια προάστια, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά) αλλά και στην Ήπειρο και τα Δωδεκάνησα.

Κεντρικοί δρόμοι στην Αττική πλημμύρισαν και παρέμειναν κλειστοί για αρκετή ώρα. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Πειραιώς, από Χαμοστέρνας μέχρι Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στην Β.Σοφίας σε άνοδο και κάθοδο, στην Β. Κωνσταντίνου και Αμαλίας, στην Λ.Κηφισίας στην άνοδο, στην Αθηνών - Λαμίας, αλλά και σε Μεσογείων, Αλεξάνδρας και Πατησίων.

Βίντεο χωρίς ήχο



Περισσότερες από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας της δυνατής βροχόπτωσης που έπληξε το τελευταίο τρίωρο το λεκανοπέδιο.

Ειδικότερα, το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και 136 για απομάκρυνση πεσμένων δένδρων και αντικειμένων, που παρασύρθηκαν από τον αέρα και εγκλωβίσθηκαν σε δρόμους, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι κλήσεις για βοήθεια έγιναν από τις περιοχές Πειραιάς, Κορυδαλλός, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Βύρωνας, Παγκράτι και το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Έπειτα από σύσκεψη με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες, δέκα μικτά συνεργεία του δήμου Αθηναίων, αποτελούμενα από υπαλλήλους των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και οδοποιίας, και σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές, εποπτεύουν τις γειτονιές στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, καταγράφοντας τις ανάγκες και αποκαθιστώντας τυχόν προβλήματα.

Οι δημότες, που έχουν ανάγκη βοήθειας σε περιπτώσεις πλημμυρισμένων κτιρίων, κοπές δέντρων, φραγμένων φρεατίων, μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με το 1960.

Ετοιμάζεται εκκένωση χωριών στην Αλεξανδρούπολη

Σε προληπτική εκκένωση τμημάτων τεσσάρων παρέβριων χωριών προσανατολίζονται οι αρχές της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίκειται εισροή μεγάλων υδάτινων όγκων από τη Βουλγαρία στην ελληνική κοίτη του ποταμού Έβρου. Πρόκειται για τμήματα των χωριών Ορμένιο , Δίκαια, Νέα Βύσσα και συγκεκριμένες οικίες των Μαρασίων και της παλιάς (κάτω) Σαγήνης Ορεστιάδας.

Παράλληλα, θα υπάρχει υψηλή επιφυλακή και ετοιμότητα για ενδεχόμενη εκκένωση των χωριών Πύθιο και Πραγγί. Τα παραπάνω αποφασίστηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που έγινε απόψε στο Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων νομού Έβρου στην Ορεστιάδα.

Στην ενδεχόμενη εκκένωση αποφασίστηκε να συμμετέχουν οχήματα των δήμων, του στρατού και της αστυνομίας, ενώ στις περιοχές αυτές θα υπάρχει και έντονη παρουσία του στρατού και της ΕΜΑΚ-Πυροσβεστικής, καθώς και ομάδων διάσωσης εθελοντών για συνδρομή.

Το συντονιστικό συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, ενώ συμμετείχαν δήμαρχοι της περιοχής και εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες εκτιμάται ότι αν η εισροή των νερών από τη Βουλγαρία συνεχιστεί με την ίδια ταχύτητα και ροή, ενδέχεται να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα μεγαλύτερα των καταστροφικών πλημμυρών που συνέβησαν στην περιοχή το 2006, όταν η ταχύτητα των νερών είχε αγγίξει τα 1800 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο.

Σήμερα η εκτίμηση για το δυσοίωνο σενάριο είναι ότι τα νερά, με την ταχύτητα που εισέρχονται, είναι δυνατόν να ξεπεράσουν τα 2100 κυβικά μέτρα/δευτερόλεπτο. Ο νομός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και στις επόμενες ώρες ενδεχομένως θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ιωάννινα: Ματαίωση πτήσεων λόγω σφοδρών ανέμων

 Οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, οδήγησαν στην ματαίωση των βραδινών πτήσεων 880 και 809 από Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα. Οι ριπαίοι πλάγιοι άνεμοι ισχύος 40 κόμβων ,που πνέουν στην περιοχή, δεν επιτρέπουν ασφαλείς πτήσεις αεροσκαφών και η "Olympic Air" οδηγήθηκε στις ματαιώσεις τους. Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν προς Γιάννινα και Αθήνα, θα ταξιδέψουν με αυριανές πτήσεις, ή οδικά για τους προορισμούς τους.

Ναύπλιο: Προβλήματα από την κακοκαιρία στα Ίρια Αργολίδας

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν όλη την Αργολίδα κι έχουν σημειωθεί πτώσεις δένδρων σε διάφορα σημεία. Πρόβλημα σημειώθηκε στα Ίρια του δήμου Ναυπλίου, όπου η θάλασσα φούσκωσε κι εισχώρησε σε παραλιακά σπίτια, ενώ από θαύμα γλίτωσε ένας αλλοδαπός που παρασύρθηκε από τα νερά.




Σοβαρά προβλήματα στην Τρίπολη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός μιας οικογένειας στο χωριό Στενό επί της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους.

Ο Γαρεάτης ποταμός έχει φουσκώσει και συνεργείο του δήμου Τρίπολης καθαρίζει την γέφυρα Μπάκαλα στο χωριό Στενό που έχει γεμίσει από σκουπίδια και κλαδιά δένδρων, προκειμένου να μην πλημμυρίσει το χωριό, ενώ το σημείο είναι αδιάβατο.

Στα χωριά Κακούρι, Νιοχώρι και Ζευγολατιό η κατάσταση αντιμετωπίστηκε όταν μηχανήματα του δήμου Τρίπολης γκρέμισαν μάντρες και έδωσαν διέξοδο σε ορμητικούς χείμαρρους.

Στο Λεωνίδιο η σφοδρή θαλασσοταραχή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο λιμάνι της πλάκας, καθώς έχουν υποχωρήσει τρία τμήματα του κυματοθραύστη και δεν φαίνεται ο φάρος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Γιάννη Μαρνέρη.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι, μεγάλες ζημιές έχει υποστεί η παραλία καθώς η θάλασσα έχει ανέβει σημαντικά, έχει χαθεί η παραλία κι έχει πλημμυρίσει ο κάμπος με σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα λόγω του ύψους του νερού και του έντονου κυματισμού.

Πρόσθεσε πως μικροζημιές έχουν προκληθεί στο λιμάνι της Σαμπατικής, ενώ τόνισε ότι ζημιές έχουν προκληθεί στον παραλιακό δρόμο του Τυρού Κυνουρίας, αφού η θαλασσοταραχή γκρέμισε ακόμα και μάντρες σπιτιών κι έφτασε μέχρι τις εισόδους των σπιτιών.

Πάτρα: Κατολίσθηση διέκοψε την κυκλοφορία στην νέα και την παλαιά εθνική οδό

 Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας, λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, έχει σημειωθεί κατολίσθηση στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παλαιά εθνική οδό. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Επίσης, στην Αιγιάλεια η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια σε παραλιακές περιοχές. Ακόμη, στην περιοχή Καστελόκαμπος της Πάτρας υποχώρησε τοιχίο δίπλα από τον ποταμό Χάραδρο, αλλά δεν κινδυνεύουν σπίτια.



Από το απόγευμα το σκηνικό του καιρού άλλαξε με κύρια χαρακτηριστικά του ισχυρούς ανέμους τις βροχές και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στην Αθήνα βρέχει καταρακτωδώς, οι άνεμοι φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 12 βαθμούς κελσίου.



Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται χιόνια την Τρίτη. Η θερμοκρασία βρίσκεται στους 5 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι που πνέουν φτάνουν τα 7 μποφόρ.




real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger