ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Συγνώμη» από τον Ομπάμα για το κάψιμο του Κορανίου

«Συγνώμη» από τον Ομπάμα για το κάψιμο του Κορανίου

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 19:00



Έντονη αναταραχή έχει προκαλέσει στο Αφγανιστάν το κάψιμο του Κορανίου από Αμερικανούς στρατιώτες σε βάση της χώρας.

Με επιστολή του στον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σήμερα συγγνώμη για το κάψιμο του Κορανίου. «Επιθυμώ να εκφράσω ειλικρινά τη λύπη μου για τα συμβάντα. Ζητώ ειλικρινέστατα συγνώμη από εσάς καθώς και από τον αφγανικό λαό. Το σφάλμα διαπράχθηκε από άγνοι και σας διαβεβαιώ ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επανάληψη και να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται».

Η επιστολή επιδόθηκε σήμερα το απόγευμα από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Καμπούλ Ράιαν Κρόκερ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι διαδηλώσεις στο βόρειο και ανατολικό Αφγανιστάν από οργισμένους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο του Κορανίου. Δύο ξένοι στρατιώτες που πιθανολογείται ότι είναι Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί και ακόμη 6 Αφγανοί έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ την Τετάρτη ακόμη 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Το πλήθος φωνάζει «θάνατος στον Ομπάμα» πετάει πέτρες, πυρπολεί αμερικανικές σημαίες και την Τρίτη ένοπλοι επιτέθηκαν κατά δύο τουλάχιστον στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Στο μεταξύ οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν κάλεσαν σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον των ξένων  «άπιστων εισβολέων», αναφέρει η οργάνωση στον αγγλόφωνο ιστότοπό της, αφού ένας Αφγανός στρατιώτης πήρε μέρος στις βίαιες διαμαρτυρίες και πυροβόλησε και σκότωσε δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν καλεί όλους τους νέους που είναι παρόντες στο μηχανισμό ασφαλείας του καθεστώτος της Καμπούλ να επιτελέσουν το θρησκευτικό και εθνικό καθήκον τους ... στρέφοντας τα όπλα τους εναντίον των ξένων άπιστων εισβολέων» αναφέρεται στον ιστότοπο shahamat-english.com.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger