ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ένοπλοι απήγαγαν τουρίστες στο Σινά

Ένοπλοι απήγαγαν τουρίστες στο Σινά

Written By "GreekzNews" on Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 | 08:50



Αιγύπτιοι βεδουίνοι απήγαγαν σήμερα δύο αμερικανίδες τουρίστριες και τον Αιγύπτιο οδηγό τους, στο δρόμο προς το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, στο Σινά. Οι δύο τουρίστριες ταξίδευαν με άλλα 3 άτομα προς το μοναστήρι, όταν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι και μασκοφόροι άνδρες σταμάτησε το λεωφορείο τους.

Οι ένοπλοι πήραν τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που είχαν μαζί τους οι τουρίστες και στη συνέχεια άρπαξαν τις δύο γυναίκες, τις ανάγκασαν να μπουν στο όχημά τους και διέφυγαν στα βουνά, επεσήμαναν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Λίγες ώρες αργότερα, οι δύο αμερικανίδες τουρίστριες και ο αιγύπτιος οδηγός τους αφέθησαν ελεύθεροι.

Την Τρίτη βεδουίνοι κράτησαν ομήρους για 20 ώρες Κινέζους εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο τσιμέντου στο βόρειο Σινά, ενώ τον προηγούμενο μήνα απήγαγαν 50 Γερμανούς και βρετανούς τουρίστες, τους οποίους άφησαν ελεύθερους έπειτα από μερικές ώρες.

Οι απαγωγείς ζητούν την απελευθέρωση συγγενών τους που κρατούνται σε αιγυπτιακές φυλακές, στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στη χερσόνησο του Σινά το 2004 , ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας

Οι βεδουίνοι που ζουν στο Σινά διαμαρτύρονται για τις διακρίσεις που γίνονται σε βάρος τους από τις αιγυπτιακές αρχές και τον τελευταίο καιρό έχουν επιτεθεί σε αστυνομικά τμήματα, ενώ έχουν μπλοκάρει και την πρόσβαση σε πόλεις για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους και να πιέσουν για την απελευθέρωση των βεδουίνων που βρίσκονται φυλακισμένοι.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger