ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Συρία

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 | 20:10



Για 20η μέρα οι συνοικίες της Χομς στη Συρία δέχονται σφοδρό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η συνοικία Μπάμπα Αμρ συγκλονίσθηκε από «τρομακτικές» εκρήξεις σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ακτιβιστές που απηύθυναν σήμερα «μία ύστατη κραυγή απελπισίας».

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ και ο φωτορεπόρτερ Ουίλιαμ Ντάνιελς τραυματίσθηκαν κατά το χθεσινό βομβαρδισμό. Η Εντίτ Μπουβιέ σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο από Σύριους ακτιβιστές ζητά να της επιτραπεί να φύγει από τη Συρία καθώς χρειάζεται επειγόντως να υποβληθεί σε εγχείρηση. Η Γαλλίδα δημοσιογράφος ευχαριστεί τους γιατρούς που την παρακολουθούν και υπογραμμίζει ότι κάνουν ό,τι μπορούν. Δίπλα της βρίσκεται ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι, που ήταν μαζί της κατά τον βομβαρδισμό, και λέιε ότι δεν έχει χάσει το χαμόγελο της. Παράλληλα ζητά από τις γαλλικές αρχές να τους βοηθήσουν καθώς η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις στη Δαμασκό να επιτρέψει σε πολίτες που έχουν παγιδευτεί στις επαρχίες από τις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας.



Χθες δύο δυτικοί δημοσιογράφοι, η Μαρί Κόλβιν, ανταποκρίτρια των Sunday Times και ο Ρεμί Οσλίκ, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου IP3 Press σκοτώθηκαν στη Χομς κατά τον βομβαρδισμό του κτιρίου όπου διέμεναν και είχε μετατραπεί σε κέντρο Τύπου.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το κέντρο Τύπου ήταν ο στόχος του βομβαρδισμού, διότι έπεσαν 11 οβίδες επάνω και γύρω από το κτίριο. Οι δυνάμεις του καθεστώτος πρέπει να έπιασαν κάποιο σήμα μετάδοσης», σύμφωνα με τον Σύριο ακτιβιστή Χάντι Αμπντάλα, ο οποίος δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «αναγνωριστικά αεροπλάνα πετούν συνέχεια επάνω από τη Χομς και πιθανότατα έπιασαν σήματα δορυφορικής μετάδοσης» πριν βομβαρδισθεί το κτίριο.

Κανείς από τους Σύριους ακτιβιστές με τους οποίους έγινε σήμερα δυνατή η επαφή δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι σοροί των δύο δημοσιογράφων.

Δυτικοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι δεν έγινε δυνατή η μεταφορά των δυτικών δημοσιογράφων που τραυματίσθηκαν χθες στη Χομς και των σορών των δύο νεκρών.

Σαρκοζί: Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση

Μετά την είδηση του θανάτου των δύο δυτικών δημοσιογράφων ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να φύγει η κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι αποτέλεσαν ξεκάθαρο στόχο των κυβερνητικών δυνάμεων.

Πάντως το καθεστώς της Συρίας απέρριψε κάθε ευθύνη για τον θάνατο των δύο δημοσιογράφων κατά τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς, ανακοινώνοντας ότι «εισήλθαν με δική τους ευθύνη στο συριακό αυτό έδαφος».

Εγκλήματα πολέμου «βλέπει» ο ΟΗΕ

Κάνοντας τη διαπίστωση ότι το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει να σκοτώνει ατιμώρητο χιλιάδες πολίτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ επανέλαβε σήμερα ότι είναι αντίθετος με μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ότι έχει την πρόθεση να συζητήσει το θέμα της ενίσχυσης των οικονομικών και διπλωματικών πιέσεων επί του συριακού καθεστώτος κατά την αυριανή διεθνή διάσκεψη για τη Συρία στην Τύνιδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δυτικών και αραβικών χωρών και με την ηχηρή απουσία της Ρωσίας.

Στη Γενεύη, η διεθνής επιτροπή έρευνας για τη Συρία διαπιστώνει στην 72σέλιδη έκθεσή της που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι στοιχειοθετείται η διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Συρία, ζητεί την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των ενόχων και γνωστοποιεί ότι έχει καταρτίσει μυστικό κατάλογο με ονόματα αξιωματούχων του συριακού καθεστώτος που βαρύνονται με αυτές τις κατηγορίες.

Oι συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν άοπλες γυναίκες και παιδιά, βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές και υπέβαλαν σε βασανιστήρια τραυματισμένους διαδηλωτές που νοσηλεύονταν υπό τις διαταγές κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων «στα υψηλότερα κλιμάκια», ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.


real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger