ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΝΔ: Επτά «όχι» και αρκετά «ίσως»

ΝΔ: Επτά «όχι» και αρκετά «ίσως»

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 | 19:30



«Είμαστε η δεν είμαστε παράταξη;Αυτονόητα θα υπάρξει κομματική πειθαρχία .Έτσι πρεπει να γίνεται σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται στην περιφέρεια του καθενός. Να ξέρετε ότι όσοι παριστάνουν τους βασιλικότερους του βασιλέως δεν θα είναι καν υποψήφιοι. Δεν θέλω τσάμπα επαναστάτες και τσάμπα μάγκες». Με αυτή τη φράση ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα εμφανιστεί στη βουλή με ενιαία γραμμή αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τους βουλευτές του που θα πουν «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση.



Ο κ. Σαμαράς όπως είχε προαναγγείλει το real.gr θέλησε να περάσει το μήνυμα στους βουλευτές τους ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική σταθερά αυτή τη στιγμή μέσα στο «χάος» όπως είπε με το ΠΑΣΟΚ να διαλύεται και προανήγγειλε διάλυση της βουλής αμέσως μετά το PSI προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και να υπάρξει εκτόνωση της κοινωνίας και μία βουλή που θα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης προειδοποιώντας και τους ευρωπαίους εταίρους με το παράδειγμα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και τον κίνδυνο να επεκταθεί αυτή η αναταραχή σε όλη την Ευρώπη.

«Αν θέλουν να κυβερνήσουν χωρίς εμάς ας το κάνουν. Να δούμε πως θα το κάνουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς μιλώντας και πάλι για την προσπάθεια κάποιων να κωλυσιεργήσουν προκειμένου να μην γίνουν εκλογές. «Το ΛΑΟΣ φεύγει από την κυβέρνηση, τα κόμματα των άκρων εκτινάσσονται σε πρωτοφανή ποσοστά και η Αριστερά αν και πολυδιασπασμένη εμφανίζεται να έχει στις μετρήσεις ποσοστό κοντά στο 45%» σημείωσε χαρακτηριστικά.



Ο Πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να εξηγήσει στους βουλευτές του για την απόφασή του να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση επισημαίνοντας ότι μετά την «καταστρεπτική πρωτοβουλία Παπανδρέου για δημοψήφισμα κανείς πλέον στην Ευρώπη δεν μας εμπιστεύεται». Αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαπραγματεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου επαναλαμβάνοντας πως με τη στάση και τις θέσεις του αποτράπηκαν πολλά από τα οποία είχε βάλει στο τραπέζι η τρόικα.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων κάνοντας λόγος για μία Ευρώπη που δεν δείχνει αλληλεγγύη αλλά θέλει να τιμωρεί τις χώρες που έχουν προβλήματα. Μίλησε με δραματικούς όρους για το ενδεχόμενο να χάσει η Ελλάδα την ανεξαρτησία της και να λεηλατηθεί, όπως είπε, ο πλούτος της ενώ χρησιμοποίησε φράσεις όπως «άδεια ράφια», «λουκέτα», «τρόφιμα με δελτίο» για να υποστηρίξει ότι την «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία δεν την επιλέγεις, σου την επιβάλλουν».



Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά έβαλε στο τραπέζι το θέμα της εξεταστικής για το μνημόνιο και επιτέθηκε τόσο στον πρώην Πρωθυπουργό όσο και στον επίδοξο διάδοχό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες και δεν παραγράφονται θα έρθει η ώρα του καταλογισμού» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές το 2011. Ο κ. Βενιζέλος το καλοκαίρι μάς είπε ότι έβαλε πάτο στον πάτο στο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Τώρα μάς ζητούν άλλα τόσο. Όχι για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2012 αλλά για να μικρύνουμε το πρωτογενές έλλειμμα»...

Χρήστος Ζώης: Δεν ψηφίζω

Εκτός γραμμής Σαμαρά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, είπε: «Συμμερίζομαι τη θέση σας και κατανοώ τον εκβιασμό, αλά δεν έχετε την ψήφο μου. Το αγγλικό δίκαιο υπονομεύει τον δρόμο της επόμενης κυβέρνησης. Τα μέτρα είναι υφεσιακά». Κι έθεσε το ερώτημα στον Αντώνη Σαμαρά αν θεωρεί επιτυχημένο το PSI.

Πριν από τον Χρήστο Ζώη τη διαφοροποίησή του είχε εκφράσει και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δ. Σταμάτης που είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει το PSI αλλά όχι και τα μέτρα.

Αυξάνονται τα "όχι" στη Νέα Δημοκρατία

Ο βουλευτής Δράμας Μαργατίτης Τζίμας, στην ομιλία του είπε ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία ενώ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ του πακέτου μέτρων της Τρόικας και ζήτησε "να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ". Στον κ. Σπηλιωτόπουλο απάντησε ο βουλευτής κ. Σταμάτης ο οποίος ζήτησε να μην τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και ανέφερε «επειδή βλέπω πολλούς τις τελευταίες ημέρες να κάνουν κωλοτούμπες, πολιτικούς και δημοσιογράφους και να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως ας προσέχουν γιατί είναι πολλά τα λεφτά».

«Όχι στα μέτρα» είπε και ο Κ. Μαρκόπουλος λέγοντας: «Να φύγουμε από την κομματική πειθαρχεία και να επιβάλουμε συνειδησιακή πειθαρχία».

Στη συνέχεια, ακόμη ένας βουλευτής, ο Παναγιώτης Μελάς δήλωσε, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ οι κκ Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Βαγιωνάς ζήτησαν να προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών μετά την ολοκλήρωση του PSI.

Ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος σημειωτέον εκλέγεται στην ίδια εκλογική περιφέρεια με το Χρήστο Ζώη είπε: «Το όχι που μας ζητούν πολλοί θα ήταν μια εύκολη απάντηση που θα διασφάλιζε έντονα χειροκροτήματα και ζήτω. Όταν όμως γνωρίζουμε τι μπορεί να επακολουθήσει σε μια χώρα που δεν διαθέτει ούτε τροφική αυτάρκεια μπορούμε ελαφρά τη καρδία να το πράξουμε;».

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα και ο Κ. Γκιουλέκας λέγοντας: «Να μην μπει κομματική πειθαρχία γιατί κάποιοι θα βρεθούν ή θα βρεθούμε εκτός νυμφώνος και η ΝΔ θα δείχνει ότι αλληλοσπαράσσεται».

Πιο κοντά στο όχι και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος πρότεινε να στηθεί μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα κάλπη και οι βουλευτές να ψηφίσουν ναι οι όχι «Αν η πλειοψηφία πει ναι θα σεβαστώ την πλειοψηφία, όμως η άποψή μου για τα μέτρα είναι αρνητική».

Την απόφασή του να καταψηφίσει εξέφρασε και ο Σπύρος Γαληνός λέγοντας: «Μεταξύ κομματική πειθαρχίας και συνείδησης θα ψηφίσω συνείδηση».

Ο Γιώργος Βλάχος τόνισε με νόημα «Επειδή δεν μιλάγαμε τόσες μέρες δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη. Θα δείτε τελικά πόσοι θα είναι στο “όχι”».
real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger