ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Hackers διέκοψαν την κυκλοφορία των τρένων

Hackers διέκοψαν την κυκλοφορία των τρένων

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 | 23:10



Σύμφωνα με δηλώσεις της Αμερικάνικης Κυβέρνησης και της ομάδας ασφάλειας των μετακινήσεων (TSA), hackers επιτέθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα των βορειοδυτικών σιδηροδρομικών γραμμών στις 1 Δεκεμβρίου 2011 και διέκοψαν την κίνηση για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια οι hackers επιτέθηκαν ξανά, αλλά αυτή τη φορά εντοπίστηκαν έγκαιρα από τους μηχανισμούς ασφάλειας.

Οι μηχανικοί ασφάλειας υποστηρίζουν ότι το συμβάν ήταν αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης διεθνούς διαδικτυακής επίθεσης, καθώς επίσης πως έχουν εντοπίσει τρεις διευθύνσεις ΙΡ που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, χωρίς φυσικά να τις αποκαλύψουν.

Την 1 Δεκεμβρίου μια υπηρεσία μεταφορών Βορειοδυτικά του Ειρηνικού, ανέφερε ότι πιθανότατα έχουν δεχθεί διαδικτυακή επίθεση.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το FBI και πολλοί άλλοι συνεργάτες τους ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπρόσωπους της υπηρεσίας μεταφορών για να μπορέσουν να διορθώσουν το πρόβλημα, αλλά και να ειδοποιήσουν και άλλες υπηρεσίες μεταφορών να είναι σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν επηρεάστηκαν και άλλοι οργανισμοί από την επίθεση, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται να ενημερώσουν το κοινό για τέτοια περιστατικά.

Πηγή: Secnews, nooz.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger