ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Διορία μέχρι το τέλος της εβδομάδας δίνουν στην Ελλάδα

Διορία μέχρι το τέλος της εβδομάδας δίνουν στην Ελλάδα

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 11:40



Την ανάγκη η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία, ως το τέλος της εβδομάδας, τόσο με τους ιδιώτες ομολογιούχους για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όσο και με την Τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες, ο Πρόερος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Εξάλλου, ο Χ. Βαν Ρομπάι, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Ο Πρόεδρος της ΕΕ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και την Τρόικα να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής να επανελθει σε σωστή τροχιά. Παράλληλα, ο Χ. Ρομπάι κάλεσε τους υπουργους οικονομίας της ευρωζώνης να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI.

Ν. Σαρκοζί «Δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας»

«Οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους συνεχίζονται με ικανοποιητικό τρόπο, ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν οριστικά τις προσεχείς ημέρες». Αυτό δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι στη διάρκεια της Συνόδου ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιτροπείας, ο Ν. Σαρκοζί τόνισε ότι η ανάταξη της Ελλάδας είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι λογικό να υπάρχει μία διαδικασία επιτήρησης σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της ελληνικής οικονομίας. Ο Ν. Σαρκοζί είπε ότι δεν τίθεται θέμα κηδεμονίας της Ελλάδας και ότι αυτό είναι και θέση της Γερμανίδας καγελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο, μη δημοκρατικό και αναποτελεσματικό.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ερωτηθείς αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, δήλωσε ότι εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, δηλητηριάζει την όλη κατάσταση.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger