ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δηλητηριασμένα δολώματα σκοτώνουν απειλούμενα είδη

Δηλητηριασμένα δολώματα σκοτώνουν απειλούμενα είδη

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 | 08:50



Τον θάνατο σε ζώα της Καστοριάς σκορπίζουν τα δηλητηριασμένα δολώματα, η χρήση των οποίων αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και σε χώρες της Μεσογείου και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα, ο λύκος και ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τελευταίο θύμα ένας λύκος, ο δεύτερος νεκρός για το 2012 που βρέθηκε στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς από την ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πρόκειται για έναν αρσενικό λύκο, ηλικίας 7 ετών και βάρους 65 κιλών ο οποίος μεταφέρθηκε στο Σταθμό Περίθαλψης της Καστοριάς για νεκροψία και συλλογή δειγμάτων γενετικού υλικού για τη μελέτη του είδους.

Σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν και κρούσματα δηλητηριασμένων σκύλων από δολώματα στην περιοχή, γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου 2010, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και οργανώσεις από την Ισπανία και την Πορτογαλία, υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα λυκόπουλα «σώζουν» τους λύκους

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον παρεξηγημένο κυνηγό των ελληνικών δασών, τον λύκο, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί πρόγραμμα συνεργασίας με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συντονίζοντας την προσπάθεια όλων των συστημάτων Λυκόπουλων, να σώσουν τους λύκους και να ενισχύσουν τη δράση της οργάνωσης γι΄αυτούς.

Σε όλη τη διάρκεια του 2010 και με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού, τα λυκόπουλα της χώρας οργάνωσαν με την υποστήριξη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, εκδηλώσεις με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες και να βοηθήσουν τον λύκο. Σε 45 εκδηλώσεις, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 5000 παιδιά, συγκεντρώθηκαν 2706,05€, χρήματα τα οποία θα παραδώσουν τα λυκόπουλα στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 11.00 στο ξενοδοχείο Holiday Inn.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger