ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 | 10:00



Ο Ολυμπιακός έκανε φοβερή προσπάθεια στο... καμίνι του Αμπντί Ιπεκτσί απέναντι στην Γαλατάσαραϊ στην τέταρτη περίοδο, επέστρεψε από το -14, οδήγησε το ματς στην παράταση με απίστευτο τρίποντο του Σλούκα στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας (69-69), αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του (78-77)! Τον... σκότωσε ο πρώην παίκτης του Τζαμόν Γκόρντον, ενώ Σλούκας και Γκετσεβίτσιους αστόχησαν σε δύο σουτ στην τελευταία επίθεση του αγώνα!

Οι «ερυθρόλευκοι» στις λεπτομέρειες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν... άλμα πρόκρισης στο «Τοπ 16» της Ευρωλίγκας. Από το σημερινό ματς εκείνο, που πρέπει να... κρατήσουν είναι την άμυνα για σεμινάριο, που έπαιξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας της συνάντησης και τον χαρακτήρα, που έδειξαν, ιδιαίτερα ορισμένοι παίκτες όπως οι Βασίλης Σπανούλης, Κάιλ Χάινς και Κώστας Σλούκας. Εκείνα, που πρέπει να βελτιώσουν είναι τα κενά διαστήματα κυρίως συγκέντρωσης, που παρουσιάζουν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στο μακρινό σουτ και στα κρίσιμα σημεία των αγώνων.

«Εκτελεστής» ο παλιόφιλος Γκόρντον

Τον Ολυμπιακό... εκτέλεσε ο Τζαμόν Γκόρντον, που έπαιξε την περασμένη σεζόν στους «ερυθρόλευκους», προερχόμενος από το Μαρούσι. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε τους τελευταίους έξι πόντους των γηπεδούχων στην παράταση και, επίσης, έκανε κόψιμο στον Σπανούλη σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας του Πειραιά.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (15-15), ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός αμυντικά στην δεύτερη περίοδο και σε συνδυασμό με την αστοχία του στα μακρινά σουτ (1/10 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ελεύθερα, μιας και η άμυνα της Γαλατά... έκλεινε στην ρακέτα για να σταματήσει τις διεισδύσεις του Σπανούλη, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 14 πόντους στο τέλος του πρώτου μέρους (42-28). Το επιμέρους σκορ για την τουρκική ομάδα στα τελευταία εννέα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν 23-9 με πρωταγωνιστές τους Λάκοβιτς, Οζέρ (πέτυχε επτά συνεχόμενους πόντους).

Πάλι στο -14 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν σαφώς βελτιωμένοι στην άμυνα στην επανάληψη και στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου μείωσαν στους τρεις (46-43) με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη. Στο δεύτερο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχασε πάλι την συγκέντρωση στην άμυνα του και με 11-0 σερί οι γηπεδούχοι ξέφυγαν πάλι με 14 (57-43) μετά το 28’.

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν την διαφορά στους 10 με τέσσερις βολές των Σπανούλη, Γκετσεβίτσιους και το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με την Γαλατά στο +10 (57-47).

Η άμυνα για σεμινάριο και το τρίποντο από τον... θεό του Σλούκα!

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα για... σεμινάριο και ανάγκασε την τουρκική ομάδα να πετύχει μόλις 12 πόντους στο δεκάλεπτο. Με επιμέρους σκορ 12-2 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της περιόδου και με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 59-59 (στο 34’).

Μετά το 61-61 του 36’, ο Ολυμπιακός έχασε δύο ευκαιρίες με τον Χάινς να προσπεράσει και στα 2’’ πριν το τέλος με δύο βολές ο Λάκοβιτς έκανε το 69-66 και η Γαλατά φάνηκε να... αγκαλιάζει την νίκη. Ο Σλούκας, όμως, με απίστευτο σουτ από το ύψους του τρίποντου της ρακέτας των «ερυθρόλευκων», πίσω από την σέντρα, στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας έστειλε τον αγώνα στην παράταση (69-69)! Ήταν η... τιμωρία του Λάκοβιτς και της τούρκικης ομάδας, καθώς ο Σλοβένος θα μπορούσε να αστοχήσει στην δεύτερη βολή για να κυλήσει ο χρόνος και να λήξει το ματς.

Διπλή χαμένη ευκαιρία στο τέλος

Στην παράταση με τρίποντο του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός πέρασε με τρεις πόντους (75-72) στο 41’, αλλά με δύο καλάθια των Γκόρντον, Αλντεμίρ η Γαλατά πήρε ξανά το προβάδισμα (76-75) μετά το 42’.

Με δύο βολές ο Γκετσεβίτσιους έκανε το 77-76 για τους «ερυθρόλευκους». Με 28’’ να απομένουν για το τέλος ο Γκόρντον απάντησε για την Γαλατά (78-77) και αυτό το καλάθι έκρινε την αναμέτρηση. Στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ο Σλούκας αστόχησε από το ύψους του φάουλ, ο Πρίντεζης μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Γκετσεβίτσιους αστόχησε έξω από τα 6,75 μέτρα με την εκπνοή.

Τα δεκάλεπτα: 15-15,42-28, 57-47, 69-69 (κ.α.), 78-77.
Γαλατάσαραϊ (Μαχμούτι): Σιπ 8 (3ριμπ), Λάκοβιτς 16 (1), Κοκσάλ, Σούμπερτ 5, Άντριτς 10, Αλντεμίρ 6, Γκόρντον 17 (1), Αρσλάν, Οζέρ 10 (2) Σάβοβιτς 6.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Άντιτς 2, Σπανούλης 24 (2), Ντόρσεϊ 5, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 9 (1), Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 10 (2), Λο.

Το απίστευτο τρίποντο του Κώστα Σλούκα



ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger