ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι Πορτογάλοι κάνουν "έρανο" για τον πρόεδρο

Οι Πορτογάλοι κάνουν "έρανο" για τον πρόεδρο

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 | 10:30



Θύμα άγριας καζούρας από τους πολίτες ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα, μετά τη δήλωσή του ότι και το δικό του εισόδημα συρρικνώθηκε λόγω λιτότητας και μία από τις συντάξεις του δεν ξεπερνά τα 1.300 ευρώ. 

Την Τρίτη έγινε "έρανος" έξω από το προεδρικό μέγαρο. Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πρόσφεραν κέρματα, γάλα και τσίχλες στον "φτωχό" πρόεδρο.

Μετά το σχόλιό του ο Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι αυτό που εννοούσε είναι ότι κάνει και εκείνος θυσίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Πάντως δε πήραν όλοι τις δηλώσεις του πρόεδρου στα αστεία. Περίπου 33.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν την παραίτηση του 72χρονου συντηρητικού πολιτικού μέχρι το βράδυ.

Ο Καβάκο Σίλβα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όταν παραπονέθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι μία από τις συντάξεις που λαμβάνει μειώθηκε στα 1.300 ευρώ, την ώρα που η μέση σύνταξη στην Πορτογαλία είναι 400 ευρώ το μήνα.

Το 2011 ο πορτογάλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι το εισόδημά του, που αποτελείται από πολλές συντάξεις, ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα.

Γι' αυτό το λόγο αρνήθηκε να λάβει την προεδρική αποζημίωση ύψους 6.523 ευρώ μηνιαίως, καθώς βάσει ενός νόμου που υιοθετήθηκε το 2011 οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα μισθό και σύνταξη.

nooz.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger