ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μέρκελ: Κατεβάζει τους τόνους...

Μέρκελ: Κατεβάζει τους τόνους...

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 00:10

«Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις»...  
Μέρκελ: Κατεβάζει τους τόνους...

δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία προσπάθησε να μετριάσει τις αντιδράσεις, που προκάλεσε η γερμανική πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτροπεία.


«Η συζήτηση θα πρέπει να αφορά το πώς μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει, ώστε να υλοποιηθούν στην Ελλάδα οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει» δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


«Όμως όλα αυτά λειτουργούν μόνον αν η Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη (της ΕΕ) τα συζητήσουν, γι' αυτό δεν επιθυμώ μια πολεμική, αλλά μια συζήτηση που θα καταλήξει σε επιτυχία» προσέθεσε η καγκελάριος.


«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τη γερμανική πρόταση να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία.


«Αντιτίθεμαι κατηγορηματικά στην ιδέα αυτή να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα έχει ως μόνη αποστολή (να επιβλέπει) την Ελλάδα. Αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.


Ο Γιούνκερ υποστηρίζει ακόμα ότι δεν πρέπει να εξατομικεύεται η περίπτωση της Ελλάδας.


«Αν μια χώρα παρεκκλίνει διαρκώς, δεν θα ήμουν αντίθετος να κάνουμε κάτι τέτοιο, όπως η δημοσιονομική εποπτεία, όμως δεν το βρίσκω πολύ καλό να γίνει αποκλειστικά για την Ελλάδα», σημείωσε ο Γιούνκερ.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger