ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » , » Η μάχη των θερμίδων (μέρος δεύτερο)

Η μάχη των θερμίδων (μέρος δεύτερο)

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 | 17:10


Η 8η Ιανουαρίου θα μπορούσε να ανακηρυχθεί σε «Εθνική Ημέρα Δίαιτας»: όπως τα χριστουγεννιάτικα στολίδια παίρνουν την άγουσα προς το πατάρι, όλοι κάνουμε αποτίμηση των ζημιών που έκαναν η γαλοπούλα και οι κουραμπιέδες, και αποφασίζουμε να πάρουμε δραστικά μέτρα. 
Οπώς έχω ξαναπεί, η πιο αποτελεσματική μέθοδος αδυνατίσματος, κατά την άποψή μου, είναι το να παίρνεις λιγότερες θερμίδες από όσες «καις» μέσα στη μέρα.

Επειδή βρίσκομαι σε περίοδο δίαιτας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχω εντοπίσει την πιο αποτελεσματική ίσως εφαρμογή καταμέτρησης θερμίδων: το calorie count, που είναι ουσιαστικά η προσαρμογή του site caloriecount.com σε smartphone app.
Η εφαρμογή όχι μόνο αποτελεί case study για optimization ενός site σε περιβάλλον εφαρμογής, αλλά έχει και όλα όσα μπορεί να ζητήσει όποιος επιθυμεί να χάσει βάρος: εξαιρετικά μεγάλο database φαγητών, δυνατότητα προσαρμογής του μεγέθους μερίδας, καταχώρηση νέων φαγητών από το χρήστη, πληροφόρηση για κατανάλωση θερμίδων από κάθε δραστηριότητα, εκτίμηση για το ιδανικό βάρος και πλάνο ημερήσιας κατανάλωσης θερμίδων για απώλεια, διατήρηση ακόμα και αύξηση βάρους.



Στα πλήν της εφαρμογής; Απαιτείται καλό «ξεσκόνισμα» των αγγλικού λεξικού για τα φαγητά (τελικά τα black eyed peas είναι μαυρομμάτικα φασόλια, κι όχι μόνο το όνομα γνωστού συγκροτήματος), ενώ κάποιες μετρήσεις βιταμινών και ιχνοστοιχείων δεν είναι απόλυτα ακριβείς (στο σημείο αυτό βέβαια, να επισημάνουμε ότι καμία εφαρμογή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εξειδικευμένη βοήθεια ενός διαιτολόγου).
Το calorie count διατίθεται δωρεάν σε iTunes και Android. Σύμφωνα με αυτό, όση ώρα έγραφα αυτό το post, κατανάλωσα 45 θερμίδες, άρα μπορώ να απολάυσω άφοβα… μισό μήλο. Μια χαρά!


Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger