ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η επιστροφή του Γιώργου

Η επιστροφή του Γιώργου

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 | 11:50



«Υπάρχει συμφωνία για τις εσωκομματικές διαδικασίες και δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω από αυτήν». Με αυτή τη φράση πέρασε χθες στην αντεπίθεση ο Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κορυφαία στελέχη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το μήνυμα, σε όσους καλλιεργούν με δηλώσεις τους την προσδοκία αλλαγής ηγεσίας εδώ και τώρα, πιθανώς και στη συνεδρίαση της "πράσινης" ΚΟ την Πέμπτη.

Τους τόνους έριξε και στο ζήτημα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρατηρώντας απλώς ότι «πρέπει να σταματήσουμε να εμφανίζουμε αυτοκαταστροφικές τάσεις και αμφιθυμίες που μπορούν να δικαιώσουν τους αντιπάλους».

Στη σύσκεψη στη Βουλή, που έλαβαν μέρος οι κ.κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, Βασίλης Έξαρχος, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας και στενοί συνεργάτες του κ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος του κόμματος φάνηκε αποφασισμένος για την τήρηση των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, επιχειρώντας μετά τους κ.κ. Μπεγλίτη και Έξαρχο, να βάλει και εκείνος τέλος στις συζητήσεις που γίνονται περί ενδεχομένου ευθείας αμφισβήτησής του στη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη, αλλά και εκλογής αρχηγού του κόμματος άμεσα από μικρότερο σώμα -συνέδριο ή ΚΟ- ιδέα που ασπάζονται πολλά στελέχη, κυρίως «βενιζελικά».

Εκλογή νέου προέδρου από Συνέδριο τον Σεπτέμβριο ζήτησε χθες ο Σπύρος Βούγιας, μιλώντας στο Real.gr και εκτιμώντας πως όποιος δελφίνος εκλεγεί τώρα διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου θα αποτελέσει προσωρινή, μεταβατική λύση. «Όλα έπρεπε να έχουν τελειώσει πριν από τα Χριστούγεννα», είπε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

«Κενό ηγεσίας» παρατήρησε ο Δημήτρης Λιντζέρης, τασσόμενος υπέρ της πρότασης Σκανδαλίδη και ζητώντας «άμεσες λύσεις» με εκλογή νέου προέδρου της ΚΟ την Πέμπτη, αφού «έπρεπε χθες να είχαμε προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας», όπως είπε.

Ότι μπορεί να τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου παραδέχθηκε ο Θανάσης Οικονόμου, εκφράζοντας πάντως ο ίδιος τη διαφωνία του και εκτιμώντας πως αν ήθελαν οι συνάδελφοί του θα είχαν θέσει τις απόψεις τους στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου προ δύο εβδομάδων, όταν έπαιξαν... άμυνα.

Στον αντίποδα, την ανάγκη τήρησης των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Εξαρχος, ενώ πως «θα διαψευστούν όσοι πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ» εκτίμησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Στη δική του υποψηφιότητα επέμεινε «μέχρι τέλους» -όπως είπε- χθες και ο Στέφανος Τζουμάκας. «Να μην δουλέψει με τα παλιά υλικά της μεταπολίτευσης και να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνίες», ζήτησε από την πλευρά του από τον νέο πρόεδρο, ο Ηλίας Μόσιαλος.

Στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στην αρχή και οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φίλιππος Σαχινίδης, με τον πρώτο να ενημερώνει για την πορεία διαπραγμάτευσης του PSI, αλλά και να παραδέχεται προβλήματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα εργασιακά, με σκόπελο ιδιαιτέρως τις αιτιάσεις της για τον 13ο και τον 14ο αλλά και τον κατώτατο μισθό.

Επιμένοντας οι παρευρισκόμενοι ότι «δεν πρέπει να στηριχθεί εκεί η ανταγωνιστικότητα» και πως «το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία», καθώς αγγίζει την παράταξη στον πυρήνα της, ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί και ο ίδιος, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέα συνάντησή του με την τρόικα.

Ακολούθησε δε, έτερη σύσκεψη με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στην κατεύθυνση του αιτήματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής άμεσα και του συνθήματος για «όλα στο φως» στην περίπτωση που έρθει η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή.

real.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger