ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γεωργιάδης: Πολύ σύντομα η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας

Γεωργιάδης: Πολύ σύντομα η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 | 23:10

Γεωργιάδης: Πολύ σύντομα η επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας
«Όλα τα μηνύματα που έρχονται από την πολιτική ηγεσία και από όλες τις πλευρές είναι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει επανασύσταση...  

 του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και επανασύνδεσής του με το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά το τέλος εκδήλωσης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
   
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την Τετάρτη θα ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο και σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας, ενώ αναφερόμενος στην ποντοπόρο ναυτιλία, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ήδη ένα σχέδιο που θα παρουσιαστεί σε δύο εβδομάδες, για το πώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία για τη νηολόγηση ενός πλοίου στην ελληνική σημαία. Υποστήριξε ότι σήμερα για να έρθει ένα πλοίο στην ελληνική σημαία χρειάζονται 32 υπογραφές και τρεις μήνες.
   
Νωρίτερα ο υφυπουργός στην ομιλία του στη λέσχη προς τους Έλληνες εφοπλιστές και τους ναυτιλιακούς πράκτορες, δήλωσε ότι το κράτος είναι παρών και θα πρέπει να μπορέσει να αξιοποιήσει το κεφάλαιο που λέγεται ναυτιλία σε μέγιστο βαθμό.
   
«Την Ελλάδα την έφτιαξε η θαλασσοκρατορία μας από τους αρχαίους χρόνους» υπογράμμισε ο υφυπουργός και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου και τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Αναφερόμενος τέλος στη διάταξη για την πλήρη άρση του καμποτάζ, είπε ότι την άλλη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό στο οποίο περιλαμβάνεται και η σχετική διάταξη και σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι μόνο η νομοθεσία, αλλά και η ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών για την ανάπτυξη του προϊόντος της κρουαζιέρας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger