ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Το… χόμπι των Ελλήνων είναι η φοροδιαφυγή

Το… χόμπι των Ελλήνων είναι η φοροδιαφυγή

Written By "GreekzNews" on Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 | 11:08

Το… χόμπι των Ελλήνων είναι η φοροδιαφυγήΗ αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους της για μείωση του δημόσιου ελλείμματος «οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να συγκεντρώσει περισσότερους φόρους από ένα λαό που έχει καταστήσει τη φοροδιαφυγή αγαπημένη εθνική ασχολία», αναφέρει με καυστικό τρόπο η Wall Street Journal.

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι «η διάσωση της Ελλάδας από την Ε.Ε. αποτυγχάνει». Επομένως, αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οποιοδήποτε όνομα και αν λάβει, είναι αναπόφευκτη.

Παρόλα αυτά το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι το μόνο εντός ευρωζώνης, αναφέρει με άρθρο του ο Allen Mattich στην ιστοσελίδα της WSJ, καθώς «Ιρλανδία και Πορτογαλία βρίσκονται στην ίδια βάρκα».

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανάγκη να κατανεμηθεί το βάρος της διάσωσης σε ολόκληρη την Ε.Ε. Προκειμένου να σωθεί η ευρωζώνη, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί φορολογούμενοι θα πρέπει να αναλάβουν το φορτίο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger