ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 | 19:30


Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Οδηγείται στον εισαγγελέα (update)

Συνελήφθη το πρωί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, από κλιμάκιο της αστυνομίας μετά την έκδοση του εντάλματος από τον ανακριτή.


 

Το ένταλμα εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για την περιουσιακή κατάσταση του Ακη Τσοχατζόπουλου και της προϊσταμένης της εισαγγελίας Ελένης Ράικου.

Στη ΓΑΔΑ
Αυτή την ώρα, ο πρώην υπουργός βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και καταθέτει σε αξιωματικούς. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΓΑΔΑ έφθασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν συναντήθηκε ή σκοπεύει να συναντηθεί με τον κ. Τσοχατζόπουλο.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να απολογηθεί εντός των επομένων 5 ημερών και στη συνέχεια θα αποφασιστεί εάν θα τεθεί σε καθεστώς προσωρινής κράτησης ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Οδηγείται στον εισαγγελέα (update)
Στο σπίτι του από το πρωί

Από νωρίς το πρωί οχήματα της Ασφάλειας και αστυνομικοί βρίσκονταν στην οικία του Ακη Τσοχατζόπουλου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για μη νόμιμους τρόπους απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης εκκρεμεί και η κατηγορία που όμως αποτελεί πλημμέλημα και αφορά στα ανακριβή στοιχεία που κατέθεσε με τη δήλωση του «πόθεν έσχες».

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από τη γερμανική Ferostal οκτώ εκατομμύρια ευρώ με τα οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα. Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.
Εντάλματα
Παράλληλα, εντάλματα έχουν εκδοθεί και για άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, τα οποία και αναζητούνται.
Ερευνα στο γραφείο και στην κόρη του
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση και  στο γραφείο του κου Τσοχατζόπουλου στην Πανεπιστημίου και Ομήρου, όπου άνδρες της Ασφάλειας ψάχνουν σημαντικά έγγραφα.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ομάδα αστυνομικών παρουσία εισαγγελέα πραγματοποιεί έρευνα και στο σπίτι της κόρης του πρώην υπουργού.
Υπενθυμίζεται ότι την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, πρότεινε την Μεγάλη Τρίτη στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι απέκρυψε περιουσιακά του στοιχεία στη δήλωση του πόθεν έσχες για το 2009.


http://www.imerisia.gr/
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger