ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » 5 δισεκατομμύρια περιμένει απ’ την επίσκεψη Ομπάμα ο Πάνος Καμμένος

5 δισεκατομμύρια περιμένει απ’ την επίσκεψη Ομπάμα ο Πάνος Καμμένος

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 | 12:33

Τα οφέλη της χώρας από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα θα είναι μεγαλύτερα από την ταλαιπωρία, λένε στην κυβέρνηση. Τι ακριβώς περιμένουν; Ο «Βηματοδότης» έχει την απάντηση:

Ποια είναι τα οφέλη από την επίσκεψη του απερχόμενου πλανητάρχη δεν διευκρινίζονται, εκτός εάν εννοούν τα καλά λόγια που αναμένεται να πει ο κ. Ομπάμα για τις προσπάθειες των Ελλήνων να επιβιώσουν στα έξι (σχεδόν επτά) χρόνια της κρίσης.

Υπάρχει όμως ένας υπουργός που τρίβει τα χέρια του από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου. Ποιος; Μα, ο Πάνος Καμμένος. Και ξέρετε γιατί;

Επειδή λέει ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει χαμένη. Και για να μην πάει η ευκαιρία χαμένη λέγεται ότι έπεισε τον Αλ. Τσίπρα να βάλει στην ατζέντα των συζητήσεων και την αγορά (με leasing) των F-35 (με πρόφαση να μη διαταραχθεί η ισορροπία στο Αιγαίο), τη χρησιμοποίηση των κατασκοπευτικών (πλην όμως φονικότατων) drones από τους Αμερικανούς στη βάση της Σούδας, την παραχώρηση βάσης στην Κάρπαθο για την εκπαίδευση των φοβερών Seals του αμερικανικού Ναυτικού και την επανενεργοποίηση των αμερικανικών δανείων FMS (χαμηλότοκα δάνεια για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού).

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο κ. Καμμένος (που καμαρώνει ότι διατηρεί καλές σχέσεις και με τον Ντόναλντ Τραμπ ή το με το επιτελείο του) υπολογίζει ότι από την επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα θα προκύψει και οικονομικό όφελος περί τα 5 δισ. ευρώ.

Δεν γνωρίζω πώς τα υπολογίζει. Εκείνο που ξέρω είναι ότι αν τελικά συμπεριληφθούν στην ατζέντα τέτοια θέματα δεν είναι σίγουρο ότι οι Αμερικανοί θα δεχθούν να τα συζητήσουν. Το ερώτημα είναι: Θα δεχθεί ο κ. Τσίπρας να θέσει τέτοια θέματα που κατά έναν τρόπο επαναφέρουν τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα;

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger