ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα στοιχεία για τη λίστα Λαγκάρντ

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 | 01:50

Καινούρια δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, από την δικογραφία 120 σελίδων που απέστειλαν χθες το απόγευμα στη Βουλή, οι Οικονομικοί εισαγγελείς…
Πιο συγκεκριμένα, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταθέτει ότι έκανε μια μικρή λίστα με τα 20 ονόματα που είχαν τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην τράπεζα HSBC, την οποία παρέδωσε στην γραμματέα του, στο συρτάρι της αλληλογραφίας.
«Ο κ. υπουργός με κάλεσε μέσω της γραμματέως του να πάω στο γραφείο του. Δεν είμαι σίγουρος εάν αυτό έγινε την ίδια ημέρα με εκείνη που έκανα τη λίστα. Πήγα και με ρώτησε για το σύνολο όλων των αρχείων και διευκρίνισα ότι τα περισσότερα αρχεία ήταν μηδενικά και ότι συνολικά οι καταθέσεις ήταν περίπου δύο δις. δολάρια», αναφέρει αρχικά στην κατάθεση του ο συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει:
«Ο κ. υπουργός, μου είπε, ωραία, ότι δούλεψες, διέγραψε το, κάτι που έκανα αμέσως μετά».
Νέα στοιχεία προκύπτουν και από την κατάθεση του νομικού συμβούλου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνει στην κατάθεση του, ότι στις 14/1/2011, έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με την παρουσία του ιδίου, του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη και του πρώην υπουργού, με τον Γ. Παπακωνσταντίνου να του λέει τότε, να προχωρήσει σε έρευνα.
Τέλος, προκύπτει ότι τα αρχεία δημιουργήθηκαν στις 15/4/2009.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger