ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκταμίευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκταμίευση

Written By Greekz News on Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 | 16:40Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για την εκταμίευση της δόσης τονίζει: " Η εκταμίευση της δόσης δεν προκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία"...
Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο:

"Αντί αποτυχημένων επικοινωνιακών συναντήσεων και πανηγυρισμών για την εκταμίευση της δόσης, η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πως η ανάπτυξη θα έρθει με τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής λιτότητας.

Με δεδομένο ότι η εκταμίευση της δόσης όχι μόνο δεν πρόκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά αντίθετα θα συνοδευτεί από νέα επαχθή αντικοινωνικά μέτρα και μηχανισμούς εποπτείας, το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής είναι οι νέες απολύσεις, τα νέα λουκέτα, οι νέες  μειώσεις σε  μισθούς  και συντάξεις. Εξάλλου, η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία και η κατάρτιση ενός εντελώς κοινωνικά άδικου αντιαναπτυξιακού φορολογικού νομοσχεδίου, συμπληρώνουν την εικόνα καταστροφής των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της οικονομίας, την ίδια στιγμή που εξαθλιώνονται πλατιά στρώματα της κοινωνίας.

Η ελληνική κοινωνία βιώνει  την πιο ακραία πολιτική βίαιης αναδιανομής  εισοδημάτων και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου μετά την μεταπολίτευση.

Αναγκαία προϋπόθεση για μια στρατηγική ανάπτυξης και δίκαιης εξόδου από την κρίση αποτελεί η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της".
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger