ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Προειδοποίηση για στάση πληρωμών

Προειδοποίηση για στάση πληρωμών

Written By Greekz News on Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 | 16:50


Σαφή προειδοποίηση έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου ότι σε περίπτωση μη εξασφάλισης δανεισμού από ημικρατικούς οργανισμούς θα κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός των προσεχών δύο με τριών ημερών.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Χρίστος Πατσαλίδης, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που συνήλθε εκτάκτως για να εξετάσει το αίτημα της κυβέρνησης για δανειοδότησή της από ημικρατικούς οργανισμούς ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι εναλλακτικές επιλογές στη διάθεση της κυβέρνησης. Ο κ. Πατσαλίδης προειδοποίησε ότι τυχόν μη δανειοδότηση του κράτους από ημικρατικούς οργανισμούς θα οδηγήσει τον τόπο σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.
Ενώπιον της Επιτροπής σημείωσε, επίσης, ότι η αποδέσμευση της πρώτης δόσης της δανειακής βοήθειας, από την τρόικα προς την Κύπρο, δεν αναμένεται πριν από το τέλος Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου. Στη συνεδρίαση της επιτροπής, που εξετάζει το αίτημα της κυβέρνησης για δανειοδοτηση από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών, την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων, κλήθηκαν επίσης τα διοικητικά συμβούλια και αντιπροσωπείες των συντεχνιών των τριών οργανισμών.
Οι περισσότερες συντεχνίες της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και της ΑΗΚ αντιτίθενται στη δανειοδότηση και προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα. Εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Βουλής, στη διάρκεια μονόωρης στάσης εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού να παραχωρήσει δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων. Στη δανειοδότηση της κυβέρνησης με 100 εκατ. ευρώ από το ταμείο συντάξεών τους αντιτίθενται και οι υπάλληλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger