ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » MyPageKeeper στο Facebook για τα μηνύματα

MyPageKeeper στο Facebook για τα μηνύματα

Written By Greekznews 3 on Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 | 19:50
Μια νέα εφαρμογή έρχεται να προστατέψει τους φανατικούς φίλους του facebook από «επικίνδυνους» ιούς στον υπολογιστή τους ή από κακόβουλες σελίδες! Θα ονομάζεται MyPageKeeper και θα ανιχνεύει σωστά το 97% των κακόβουλων μηνυμάτων.

Αυτή η εφαρμογή δημιουργήθηκε διότι πολλές φορές οι χρήστες του facebook βλέπουν στον τοίχο τους ένα μήνυμα με ελκυστικό τίτλο ή ακόμα και πονηρό όπως: «δείτε μια αθώα φάρσα που κατέληξε σε τραγωδία» ή «δείτε την τάδε σταρ γυμνή στην μπανιέρα της» και τελικά παραπέμπουν σε σελίδες αμφιβόλου ποιότητας, έτσι ώστε να κάνουν «like» άλλοι χρήστες και να μολύνουν τον υπολογιστή τους με ιούς.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μάλιστα, τα posts αυτά δεν τα αναρτούν οι ίδιοι οι χρήστες, τουλάχιστον όχι εν γνώσει τους. Το προφίλ τους ή ο υπολογιστή τους έχει μολυνθεί και τα μηνύματα αποστέλλονται από κακόβουλο λογισμικό.

Οι μηχανικοί του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, αφού ανέλυσαν ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων και 40 εκατομμύρια posts από 12.000 χρήστες που εγκατέστησαν την εφαρμογή, βρήκαν πως αυτή η νέα ανακάλυψη είναι ικανή να ανιχνεύει τέτοιου είδους posts και να τα καταχωρεί ως επικίνδυνα. Star.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger