ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » H Apple προσεγγίζει μηχανικούς της Texas Instruments

H Apple προσεγγίζει μηχανικούς της Texas Instruments

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 13:10

Την προηγούμενη εβδομάδα η Texas Instruments (TI) ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον χώρο κατασκευής επεξεργαστών με σκοπό να... επικεντρωθεί στην δημιουργία ενσωματωμένων chip για βιομηχανική χρήση.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη για εταιρείες, όπως η Amazon, Motorola, Nokia, LG, RIM κτλπ, που βασίζονταν πάνω στο σχέδιο OMAP για τα smartphones και tablets τους.

Η ΤΙ είχε ήδη στα σκαριά το OMAP5 (ARM-based), τον επεξεργαστή που αναμενόταν να συναγωνιστεί τον A6 της Apple που βρίσκουμε στο iPhone 5. Τώρα, όμως, οι ανταγωνιστές της Apple μένουν με μία λιγότερη εναλλακτική έχοντας να επιλέξουν μεταξύ της σειράς Atom της Intel, τον Exynos της Samsung, τον Snapdragon της Qualcomm και τον Tegra της NVIDIA αφού ο OMAP5 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα καταφέρει να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Apple ήδη έχει προσεγγίσει έμπειρους εργαζόμενους της TI για να την βοηθήσει στον σχεδιασμό των δικών της επεξεργαστών της σειράς A.

Επειδή η Apple είναι η μοναδική εταιρεία που χρησιμοποιεί τη σειρά Α επεξεργαστών μπορεί να παράγει μόνο ό,τι χρειάζεται και θέλει χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες άλλων εταιρειών.

Οι μηχανικοί της εταιρείας που εργάζονται πάνω στους επεξεργαστές βρίσκονται κάτω από απόλυτη μυστικότητα σε κτήρια κοντά στα κεντρικά της Apple στο Cupertino αλλά και στο Austin του Texas, όπου εργάζονται απευθείας σε συνεργασία με μηχανικούς της Samsung.
techit
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger