ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αμνηστία από το facebook

Αμνηστία από το facebook

Written By Greekz News on Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 | 07:00


Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι αποφάσισε σήμερα να χορηγήσει αμνηστία σε όλους όσους είχαν υποστηρίξει την «επανάσταση» και είχαν συλληφθεί στο διάστημα από την έναρξη των εξεγέρσεων που οδήγησαν στην καθαίρεση του Χόσνι Μουμπάρακ το περασμένο έτος, έως και τον Ιούνιο του 2012.
Σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μόρσι ανακοινώνει την αμνηστία για πράξεις «που διαπράχθηκαν με στόχο να στηρίξουν την επανάσταση και να υλοποιήσουν τους στόχους της στην περίοδο από 25 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2012, με εξαίρεση εγκλήματα από ανθρωποκτόνο πρόθεση».
Η αμνηστία περιλαμβάνει όσους ήδη έχουν καταδικασθεί από τη δικαιοσύνη και όσους τελούν υπό έρευνα, ή είναι ήδη υπόδικοι, προστίθεται στο κείμενο.
Το διάταγμα δημοσιεύεται 100 ημέρες μετά την ανάρρηση του Μόρσι στην εξουσία, ως πρώτου ελεύθερα και δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου.
Η απόφαση αυτή συμπίπτει χρονικά και με την πρώτη επέτειο των επεισοδίων κατά τη διάρκεια των οποίων είχαν βρει τον θάνατο σε συγκρούσεις με την αστυνομία είκοσι διαδηλωτές στη διάρκεια κινητοποίησης χριστιανών Κοπτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον εμπρησμό μίας εκκλησίας τους.
Πηγή:ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger