ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αλλοιώνονται τα φυτά από την αύξηση του CO2

Αλλοιώνονται τα φυτά από την αύξηση του CO2

Written By Greekz News on Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012 | 00:10Τις θερμές καλοκαιρινές μέρες όλοι αναζητούμε τη σκιά κάποιου μεγάλου δέντρου. Μην είστε όμως απολύτως βέβαιοι ότι τα δέντρα θα μας την παρέχουν και στο μέλλον.

Επιστήμονες που ασχολούνται με τη φυσιολογία των φυτών στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, διαπίστωσαν ότι τα φυτά αντιδρούν στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μειώνοντας τον αριθμό των πόρων στα φύλλα τους.

Έτσι εξατμίζεται μικρότερη ποσότητα νερού από την επιφάνειά τους, με αποτέλεσμα να μην προκαλείται πτώση της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Όπως εκτιμάται, η μείωση της εξάτμισης του νερού από τα φυτά θα έχει επιπτώσεις στον κύκλο του νερού στη Γη, μεταξύ άλλων και στο σύστημα των βροχοπτώσεων. Τα φυτά δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα μέσω μικροσκοπικών πόρών που λέγονται «στόματα».

Τα κύτταρα που θυμίζουν χείλη ανοιγοκλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού σε διοξείδιο του άνθρακα ή προκειμένου να αποβάλει νερό για να μειώσει τη θερμοκρασία του.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger