ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Αθώος» δήλωσε ο πρώην οικονόμος του πάπα

«Αθώος» δήλωσε ο πρώην οικονόμος του πάπα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 01:00


«Είμαι αθώος» και «δεν έχω συνεργούς», δήλωσε κατά την σημερινή δικάσιμο για τη λεγόμενη υπόθεση VatiLeaks ο πρώην οικονόμος του Πάπα, Πάολο Γκαμπριέλε.

Ο Γκαμπριέλε κατηγορείται για την υφαρπαγή προσωπικών εγγράφων του ποντίφικα και διοχέτευσή τους σε Ιταλούς δημοσιογράφους και η  δίκη σε βάρος του ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στο Βατικανό.

«Δηλώνω αθώος επειδή έκλεψα τα έγγραφα , αλλά αισθάνομαι ένοχος διότι έκανα κατάχρηση της εμπιστοσύνης που μου έδειξε ο Άγιος Πατέρας, τον οποίο και αγαπώ όπως ένα παιδί αγαπά τον πατέρα του», δήλωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του πάπα Βενέδικτου.

Ο Πάολο Γκαμπριέλε πρόσθεσε, επίσης, ότι «δεν είχε συνεργούς» και ότι «κατάλαβε πριν από την σύλληψή του, ότι είχε υποπέσει σε μεγάλο σφάλμα, γι' αυτό και ένιωσε την ανάγκη να εξομολογηθεί».

Ο Γκαμπριέλ είπε ότι ενήργησε επειδή είδε "το κακό και η διαφθορά παντού στην Εκκλησία», και αισθάνθηκε πως ο Πάπας δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς. Αλλά ο επικεφαλής δικαστής Γκιουζέπε Ντελα Τόρρε είπε ότι η έρευνα των υπαλλήλων του Βατικανού δεν είχε σχέση με τον ποινικό κώδικα του 19ου αιώνα που ισχύει στο Βατικανό και αρνήθηκε να δεχτεί το Σάββατο τα στοιχεία. Σύμφωνα με τον κώδικα, μόνο στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τον εισαγγελέα και την αστυνομία του Βατικανού μπορούν να γίνουν δεκτά από το δικαστήριο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν, πάντως, ότι «ο πρώην μπάτλερ έχει ήδη συνεργασθεί αποτελεσματικά με τους εισαγγελείς του Βατικανού, κατά την προκαταρκτική φάση των ερευνών».

Η ποινή κατά συνέπεια, που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα τέσσερα χρόνια, μπορεί να μειωθεί σημαντικά, ή ίσως να απονεμηθεί χάρη από τον ίδιο τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger