ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στο πλευρό των άνεργων...

Στο πλευρό των άνεργων...

Written By Greekz News on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012 | 02:40Τη δυνατότητα αυτόματης σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, προσφέρει η νέα διαδικτυακή πύλη (portal) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν εργαζομένους μπορούν να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και όσοι αναζητούν εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα.

Μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων, πραγματοποιείται, ηλεκτρονικά, σύζευξη κενών θέσεων με τα βιογραφικά που έχουν καταχωρηθεί, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και με ενημέρωση και των δύο μερών για τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη μηχανή αναζήτησης του portal, με δυο τρόπους.

Ο ένας είναι ανταλλάσσοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται, μέσω του συγχρονισμού των βάσεων δεδομένων των δύο συστημάτων.

Ο άλλος, ελέγχοντας τα στοιχεία των ανέργων, μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης, με τη μεταφορά στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών.

Μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προσφέρονται, επίσης, η καλύτερη και ευκολότερη ενημέρωση των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού, εξειδικευμένη πληροφόρηση στους χρήστες της πύλης και εξατομικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό.

Μπορεί επίσης να γίνει, ηλεκτρονικά, χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης ανεργίας, ώστε να μην απαιτείται η προσέλευση του πολίτη στον ΟΑΕΔ και να μειώνεται το διοικητικό κόστος για τις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger