ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πορτογαλία: Ανακοινώθηκαν τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας

Πορτογαλία: Ανακοινώθηκαν τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 19:30




Σε σκληρά μέτρα λιτότητας προχωρά η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, η οποία ανακοίνωσε χθες το απόγευμα αύξηση του φόρου όλων των κατηγοριών εισοδήματος. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τις εισοδηματικές κατηγορίες από 8 σε 5 και να επιβάλει έκτακτη εισφορά 4% σε όλα τα εισοδήματα.

Τα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Βίκτορ Γκασπάρ, στον απόηχο των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων, οι οποίες συντάραξαν τη χώρα τον Σεπτέμβριο, οπότε η κυβέρνηση απέσυρε τη δυσανάλογη αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, η Λισαβόνα προχώρησε στην ανταλλαγή κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 3,76 δισ. ευρώ, συρρικνώνοντας έτσι το χρέος που η χώρα έπρεπε να αποπληρώσει στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2013. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να ανταλλαγεί ποσοστό ανώτερο του 40% των πορτογαλικών ομολόγων που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με πηγές της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας. Κι όλα αυτά ενώ τα 10ετή πορτογαλικά ομόλογα έχουν απόδοση σχεδόν 9%, ένα απαγορευτικό κόστος δανεισμού.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger