ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για την άφιξη της Μέρκελ

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για την άφιξη της Μέρκελ

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 | 02:30



Ρεπορτάζ: Αλεξίου Νάντια

Εν όψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μερκελ στην Αθήνα, και των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει συνδικάτα, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, έχει στηθεί στην Κατεχάκη "επιχειρησιακό στρατηγείο" με τους επιτελείς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και το Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να βρίσκονται σε συσκέψεις και επιχειρησιακούς σχεδιασμούς για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Συσκέψεις και ανασχεδιασμοί, για την οριστικοποίηση του τελικού οργανογράμματος διάθεσης Αστυνομικών και μέσων που βρίσκονται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ, βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μέγαρο της Κατεχάκη, με τους επιτελείς της ΓΑΔΑ και του Υπουργείου.

Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει τη διάθεση του συνόλου της αστυνομικής δύναμης της Αττικής να συμμετέχει στα μέτρα, ενώ θα υπάρχει και μετακίνηση δυνάμεων από την επαρχία, με αναφορές να κάνουν λόγο για 7.000 αστυνομικούς σε ετοιμότητα.

Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλ. Συντάγματος και τη Βουλή.

Στον ίδιο σχεδιασμό προβλέπεται η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια που στεγάζονται "ευαίσθητα" Υπουργεία, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες και κυρίως της Γερμανίας, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί οι συναντήσεις της Άνγκελα Μερκελ με την πολιτική ηγεσία.

Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ, ο ΑΙΑΣ, καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ελληνική αστυνομία, από το Ισραήλ, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική, θα βρίσκονται σε επιφυλακή στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη.

Επίσης το μεταλλικό πλέγμα- φράχτης- και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger