ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Φονική πλημμύρα στη Κολομβία

Φονική πλημμύρα στη Κολομβία

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 06:40


Έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην Κολομβία έπειτα από απρόσμενη πλημμύρα που έπληξε τη νοτιοδυτική επαρχία Ουΐλα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό των αρχών, οι οποίες κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ραγδαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση των υδάτων του ποταμού Ελ Μορτίνιο σε παρακείμενη κοιλάδα, πλημμυρίζοντας την κοινότητα Βίγια ντελ Πάρδο, που ανήκει στην δημαρχία του Ίσνος.
Δεκατρείς κατοικίες καταστράφηκαν και άλλες είκοσι πλημμύρισαν, πλήττοντας συνολικά 156 οικογένειες, σύμφωνα με τον καινούργιο απολογισμό που δημοσίευσε το γραφείο αντιμετώπισης καταστροφών του υπουργείου Εσωτερικών.
Κατάσταση φυσικής καταστροφής κηρύχθηκε στην πληγείσα ζώνη προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.
Δύο ημέρες μετά την καταστροφή, από την οποία τραυματίσθηκαν άλλα έξι άτομα, εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται παρά τις εντατικές έρευνες από το Σάββατο, στις οποίες συμμετέχουν εκατοντάδες διασώστες της αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού και της Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή:ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger