ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χορευτές των αιθέρων με ειδικές ανάγκες!

Χορευτές των αιθέρων με ειδικές ανάγκες!

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 21:50




Επικίνδυνοι ελιγμοί που κόβουν την ανάσα, πιρουέτες και εντυπωσιακοί σχηματισμοί στον αέρα από πιλότους παγκοσμίου φήμης, μοναδικά ακροβατικά από Ιταλούς «χορευτές» των αιθέρων με κινητικά προβλήματα...

Στην 1η Athens Flying Week, τη μεγάλη γιορτή της αεροπορίας που ολοκληρώθηκε χθες στο Τατόι, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα, εφάμιλλο των μεγάλων ευρωπαϊκών οργανώσεων, να μυηθούν στον μαγικό κόσμο των πτήσεων και να θαυμάσουν την ατσαλένια θέληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες που συμμετείχαν στην εκδήλωση!

Κοιτάζοντας άλλοτε μέσα από κιάλια και άλλοτε μέσα από τον φακό της φωτογραφικής τους μηχανής, χιλιάδες λάτρεις των πτήσεων που συγκεντρώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Τατοΐου παρακολούθησαν τα παράτολμα και άκρως εντυπωσιακά ακροβατικά που προσέφεραν οι παγκοσμίου φήμης πιλότοι που συμμετείχαν στην πρώτη αεροπορική εβδομάδα της Αθήνας.

Βιρτουόζοι των αιθέρων, δεξιοτέχνες πιλότοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αερομοντελιστές «παρέλασαν» με τα αεροσκάφη τους στον αττικό ουρανό, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο υπερθέαμα που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την εμπορική έκθεση που είχε στηθεί στους χώρους του αεροδρομίου, να περιηγηθεί στο στρατόπεδο και να ζήσει την εμπειρία μιας πτήσης που προσφέρουν οι εξομοιωτές πτήσης.

Τον «χορό» των πτήσεων άνοιξε ο παγκόσμιος πρωταθλητής προχωρημένων ακροβατικών ανεμόπτερου 2012, Luca Bertossio. Ο 22χρονος πιλότος, που «άνοιξε τα φτερά» του σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών, μάγεψε με τις μανούβρες του το κοινό και πρόσφερε ένα ανεπανάληπτο θέαμα στους θαυμαστές του.

Οταν τελείωσε την επίδειξη και βγήκε από το πιλοτήριο, μίλησε στην «Espresso», δηλώνοντας πρώώτα απ’ όλα κατενθουσιασμένος από τη θέα της Αθήνας από ψηλά, αλλά και από το ενδιαφέρον του κόσμου για τη δουλειά του:

«Η Αθήνα όταν βρίσκομαι στο έδαφος είναι πολύ όμορφη. Από ψηλά όμως είναι μαγευτική. Είναι κάτι το απίστευτο! Χαίρομαι που συμμετέχω στη διοργάνωση και προπαντός είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος εκτιμά αυτό που κάνω. Εχω θέσει δύο στόχους: ο ένας είναι να κερδίζω στις διεθνείς διοργανώσεις και ο δεύτερος να μεταφέρω στον κόσμο αυτά που αισθάνομαι» τόνισε ο 22χρονος πιλότος, συμπληρώνοντας ότι οι επιδείξεις προχωρημένων ακροβατικών δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά όμως, έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές στη χώρα μας.

«Αυτό που κάνω δεν είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα, όμως βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ που εκτιμούν τη δουλειά μου. Ελπίζω μια μέρα να αρχίσουν να πετούν, να γίνουν πιλότοι».

Ως ένα από τα πιο αγαπητά και πολυφωτογραφημένα πρόσωπα των χθεσινών επιδείξεων αναδείχθηκε και ο διεθνούς φήμης πιλότος Francesco Fornabaio.

Ο πρωταθλητής Ιταλίας, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πάνω από 2.000 ώρες πτήσεων, ενώ έχει πετάξει μόνος του από το Μιλάνο στο Αλ Αϊν και πίσω, έκοψε την ανάσα των παρευρισκομένων με τους παράτολμους ελιγμούς του, δίνοντας τη σκυτάλη στις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, οι οποίες μάγεψαν με τη σειρά τους το κοινό με τα εναέρια ακροβατικά τους.

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ

Τα πιο πολλά χειροκροτήματα στη χθεσινή, τελευταία μέρα της Athens Flying Week έκλεψε η ιπτάμενη ομάδα WEFLY!TEAM, η οποία απαρτίζεται από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκτελώντας εντυπωσιακούς ακροβατικούς ελιγμούς και συγχρονισμένους σχηματισμούς, οι τρεις πιλότοι της ιταλικής ομάδας απέδειξαν ότι τίποτα δεν είν [Δύο από τα τρία μέλη της WEFLY!TEAM που συμμετείχαν στις αεροπορικές επιδείξεις, μαζί με τον Ελληνα πιλότο υπερελαφρών αεροσκαφών Αποστόλη Μαυροθαλασσίτη.] αι ακατόρθωτο αν το θες πραγματικά, γι’ αυτό και κέρδισαν τον θαυμασμό του κοινού.

Ο Αποστόλης Μαυροθαλασσίτης είναι ο μοναδικός Ελληνας πιλότος υπερελαφρών αεροσκαφών και πρώην πρωταθλητής αλεξίπτωτου πλαγιάς. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009, στο Μεξικό, μετά από σύγκρουση με άλλον συναθλητή του τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, όμως δεν το έβαλε κάτω.

Επικοινώνησε με άτομα της ιταλικής ομοσπονδίας, η οποία εκπροσωπεί και τη WEFLY!TEAM, και πήγε στη γείτονα χώρα όπου εκπαιδεύτηκε στις πτήσεις με υπερελαφρά αεροπλάνα. Εναν χρόνο μετά ήταν πάλι έτοιμος να πετάξει:

«Φέτος συμμετείχα στην αεροπορική εβδομάδα έχοντας οργανωτικό ρόλο. Εύχομαι του χρόνου να πετάξω κι εγώ. Είναι μοναδικό συναίσθημα να πετάς και θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που μπήκα σε αεροπλάνο δάκρυσα» λέει στην «Espresso» ο κ. Μαυροθαλασσίτης, καταλήγοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του μακριά από τους αιθέρες.

Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτής της ιταλικής ομάδας, Erich Kustascher, τόνισε εντυπωσιασμένος από τη διοργάνωση και την υποδοχή που επεφύλαξε στην ομάδα του το ελληνικό κοινό: «Είναι η πρώτη μας φορά στην Ελλάδα. Συναντήσαμε καταπληκτικούς ανθρώπους και περάσαμε πάρα πολύ όμορφα. Χαιρόμαστε που μας αγκάλιασαν με αγάπη». Espressonews.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger