ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μη αλλεργιογόνο γάλα από τροποποιημένη αγελάδα

Μη αλλεργιογόνο γάλα από τροποποιημένη αγελάδα

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 | 21:30
Παρουσιάζετε αλλεργία στο γάλα; Υπάρχει λύση και για εσάς και μάλιστα φυσική!

Νεοζηλανδοί ερευνητές δημιούργησαν μια γενετικά τροποποιημένη αγελάδα που παράγει γάλα με ελάχιστες πιθανότητες να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Εκτιμάται ότι σχεδόν το 3% των μωρών είναι αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της ζωής τους.

Η συγκεκριμένη γενετικά τροποποιημένη αγελάδα παράγει γάλα χωρίς μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη τη β- λακτοσφαιρίνη, η οποία ενοχοποιείται συχνότερα για τις αλλεργικές αντιδράσεις από την κατανάλωση γάλακτος (η συγκεκριμένη πρωτεΐνη δεν υπάρχει στο μητρικό γάλα).

Οι ερευνητές από Πανεπιστήμιο Waikato της Νέας Ζηλανδίας, σε συνεργασία με την κρατικής ιδιοκτησίας ερευνητική εταιρία Ag Research, χρησιμοποίησαν ειδικές τεχνικές παρέμβασης στο RNA της αγελάδας και στη συνέχεια την υπέβαλαν σε ορμονοθεραπεία για να παράγει γάλα, μια και δεν είχε ακόμη κυοφορήσει.

Παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της έρευνάς τους στο επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences», οι ερευνητές δήλωσαν ότι σε όλα τα δείγματα γάλακτος από το διαγονιδιακό ζώο δεν ανιχνεύονταν η β- λακτοσφαιρίνη.

Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι το διαγονιδιακό μοσχάρι γεννήθηκε χωρίς ουρά, αν και σύμφωνα με τους ερευνητές «είναι απίθανο» αυτό το χαρακτηριστικό να σχετίζεται με την αναμόχλευση του RNA του.

Πηγή: vita.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger