ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ισχυρή έκρηξη στη Δαμασκό με δύο τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη στη Δαμασκό με δύο τραυματίες

Written By Greekznews 1 on Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 | 12:50

Μία πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε απόψε έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το στρατοδικείο της Συρίας, σε συνοικία της δυτικής Δαμασκού... όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή τηλεόραση από την πλευρά της έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» διευκρινίζοντας ότι μια βόμβα είχε τοποθετηθεί κοντά στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο στρατοδικείο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011, έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις στη Δαμασκό, κυρίως εναντίον κυβερνητικών κτιρίων. Η σοβαρότερη από αυτές έγινε στις 18 Ιουλίου, όταν σκοτώθηκαν τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, μεταξύ των οποίων και ο γαμπρός του προέδρου Άσαντ. Την ευθύνη είχαν αναλάβει τότε οι αντάρτες του Ελεύθεροι Συριακού Στρατού.

Τουλάχιστον δύο οργανώσεις έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή επίθεση εναντίον της έδρας του γενικού επιτελείου στρατού, στις 26 Σεπτεμβρίου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger