ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τον γύρο του κόσμου η επίσκεψη Μέρκελ

Τον γύρο του κόσμου η επίσκεψη Μέρκελ

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 03:40



Εκτενή ρεπορτάζ για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κάνουν τον γύρο του κόσμου στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ.

Με ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες και τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου καλύπτει τις σημερινές εξελίξεις η εφημερίδα Handesblatt στην ηλεκτρονική έκδοση της. Η εφημερίδα στέκεται στη δήλωση της Μέρκελ «δεν ήρθα εδώ ως δασκάλα» και αναφέρεται στη στήριξη που παρείχε στις ελληνικές προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση.



Το βρετανικό δίκτυο BBC φιλοξενεί ως πρώτο θέμα την επίσκεψη και σημειώνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ υπόσχεται βοήθεια στην Ελλάδα. Παράλληλα αναφέρεται στις διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά των μέτρων λιτότητας και της Γερμανίδας καγκελαρίου. «Η Γερμανίδα καγκελάριος ρισκάρει η επίσκεψη να δείξει ότι έχει σκοπό να στηρίξει τους Έλληνες» γράφει ο ανταποκριτής του δικτύου στην Ευρώπη, Gavin Hewitt.



Η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική σελίδα της καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα. Στο κεντρικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι κλιμακώνονται οι ταραχές και οι διαμαρτυρίες κατά της Μέρκελ ενώ φιλοξενεί τις φωτογραφίες με Έλληνες διαδηλωτές ντυμένους με στολές των ναζί.



Με τίτλο «Η Μέρκελ υπόσχεται μίνι βοήθεια στους Έλληνες» το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοση του αναφέρεται στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.



Στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αναφέρεται και το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση του Al Jazeera. «Η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στην Αθήνα σε μία προσπάθεια να δείξει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση καθώς η κοινή γνώμη ετοιμάζει νέες διαδηλώσεις κατά των περικοπών λιτότητας» μεταδίδει το αραβικό δίκτυο.



«Έλληνες διαδηλωτές σε Μέρκελ: Είμαστε ένα ελεύθερο έθνος». Με αυτό τον τίτλο το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει τις εξελίξεις από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. «Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα την Τρίτη σε ταξίδι στην Αθήνα καθώς δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν για να δείξουν τον θυμό τους απέναντι της για το βαρύ φορτίο που υποφέρει η χώρα τους» σημειώνει το CNN.





«Μέρκελ: Ο σκληρός δρόμος που ακολουθεί η Ελλάδα θα αποδώσει» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που καλύπτει τις εξελίξεις από την επίσκεψη.



Με βίντεο και φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας το ρωσικό δίκτυο Russia Today μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου. «Η αστυνομία στην Αθήνα ρίχνει δακρυγόνα σε συγκρούσεις καταστολής των διαδηλώσεων κατά της Μέρκελ» γράφει το τηλεοπτικό δίκτυο.






Στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αναφέρεται και η ισπανική El Pais, που υπογραμμίζει ότι παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας οι Έλληνες διαδήλωσαν κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου.




Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger